ΤΕΛΟΣ η Σαββαΐδου: Το υπουργικό αποφάσισε την αποπομπή της

Αποφασισμένη η κυβέρνηση - Πρώτη ανάρτηση: 12:39

ΤΕΛΟΣ η Σαββαΐδου: Το υπουργικό αποφάσισε την αποπομπή της

Την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν σκέψεις να ολοκληρώσει την κατάθεσή της στην Εισαγγελία η κα Σαββαΐδου, όμως φαίνεται ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η ανοιχτή επιστολή της, στην οποία εγκαλούσε τον πρωθυπουργό γιατί έδειξε "επιλεκτική ευαισθησία στη δική της περίπτωση και δεν καρατόμησε υπουργούς της κυβέρνησής του, όπως ο κ. Σταθάκης και ο κ. Φλαμπουράρης όταν προέκυψε το θέμα με τα προβληματικά πόθεν έσχες".

Η κυβέρνηση λοιπόν αποφάσισε να δώσει τέλος στο σίριαλ που διαδραματίζεται τις τελευταίες μέρες, με τον κ. Τσακαλώτο να ζητά την παραίτησή της κι εκείνη να αρνείται.

Η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμα ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης της κας Σαββαΐδου, ενώ πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι στόχος δεν είναι η ρήξη με την τρόικα.

«Είμαστε κυρίαρχο κράτος και η απόφαση είναι του κυβερνητικού συμβουλίου», σημείωναν οι ίδιες πηγές και εκτίμησαν ότι η τρόικα δεν θα έχει αντίρρηση, καθώς όπως είπαν έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στο πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις δημόσιων λειτουργών που εμπλέκονται με τη δικαιοσύνη.

Την απομπομπή της κας Σαββαΐδου επιβεβαίωσε η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού.

«Το υπουργικό συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου. Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ειδικά σε δημόσιους λειτουργούς, να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποί��ς ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής. Σ’ αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν», είπε η κα Γεροβασίλη.

Τι συζητήθηκε στο υπουργικό

Όσον αφορά τώρα στα υπόλοιπα ζητήματα που συζητήθηκαν στο υπουργικό, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ στην ατζέντα βρέθηκαν ακόμα τα κόκκινα δάνεια και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Μάλιστα η εκτίμηση είναι ότι στο ζήτημα αυτό το ποσό που θα χρειαστεί θα είναι μικρότερο των 25 δισ. ευρώ, ενώ στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα έχουμε την τελική πρόταση για το ασφαλιστικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top