Ολάντ: «Είμαι εδώ για να βοηθήσω»

Αποφασισμένος να στηρίξει την Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση

Ολάντ: «Είμαι εδώ για να βοηθήσω»

​Αποφασισμένος να βοηθήσει την Ελλάδα για να ξεπεράσει οριστικά την κρίση και να «αγκυροβολήσει μόνιμα στη ζώνη του ευρώ», δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φ. Ολάντ σε συνέντευξή του στην Κα��ημερινή, λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα.

«Το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, οι προθεσμίες σύντομες, αλλά είναι καιρός η Ελλάδα να εξέλθει οριστικά από την κρίση. Και θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω, όπως έκανα πάντα στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», τονίζει ο κ. Ολάντ.

Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, εξαίροντας το θάρρος και τη διαύγειά του.

Ο Φρανσουά Ολάντ, εξηγεί ακόμα τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να υλοποιηθεί η συμφωνία που θα οδηγήσει στη συζήτηση για την εξυπηρέτηση του χρέους και αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε ότι οι επενδύσεις είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η λιτότητα, διευκρίνισε όμως ότι η Ευρώπη έχει κανόνες και θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί.

Ο κ. Ολάντ σημειώνει ακόμα ότι η συμφωνία του Ιουλίου βασίζεται στην υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξει η Αθήνα και την αλληλεγγύη των εταίρων, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει «τις δύσκολες και επιβλητικές μεταρρυθμίσεις».

Τέλος, υπογραμμίζει τη βούλησή του για ενίσχυση της παρουσίας γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και καλεί τους Γάλλους επιχειρηματίες να δείξουν εμπιστοσύνη στη χώρα μας και να επενδύσουν εδώ.

«Έρχομαι για να επιδείξω την υποστήριξη της Γαλλίας αλλά και με ένα μήνυμα που αφορά όλους και κυρίως τις γαλλικές επιχειρήσεις: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα», τονίζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top