O Γιούνκερ «αδειάζει» μεγαλοπρεπώς τον Τσίπρα: Πραγματικό κατόρθωμα τoυ η σκληρή συμφωνία!

«Δεν είχε καμία στρατηγική» - Μοσκοβισί: Νόμιζαν ότι θα μας τρομάξουν με το Grexit

O Γιούνκερ «αδειάζει» μεγαλοπρεπώς τον Τσίπρα: Πραγματικό κατόρθωμα τoυ η σκληρή συμφωνία!

Μεγαλοπρεπές άδειασμα στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Γιάνη Βαρουφάκη κάνουν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Πιέρ Μοσκοβισί, με τον πρόεδρο της Κομισιόν να χαρακτηρίζει «πραγματικό κατόρθωμα» της ελληνικής κυβέρνησης τη σκληρή συμφωνία που επετεύχθη!

«Αναρωτιόμουν κάποιες φορές, αλλά όχι πραγματικά, αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν μια κυβέρνηση κυνική. Είναι ένα εξαιρετικό κατόρθωμα από την μια οι Έλληνες με φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα να απορρίπτουν ένα κείμενο και ένα μήνα αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση να προτείνει ένα κείμενο πολύ πιο σκληρό απ' αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός. Είναι ένα πραγματικό κατόρθωμα. Πραγματικό κατόρθωμα», λέει ο Γιούνκερ στο γαλλογερμανικό ντοκιμαντέρ του ARTE για το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «ποτέ δεν κατάλαβα τη στρατηγική της Ελλάδας και πιστεύω πολύ ειλικρινά μετά απ' όσα ζήσαμε ότι η Ελλάδα δεν είχε πραγματική στρατηγική. Η στρατηγική και τα σχέδια καταστρώνονταν μέρα με την ημέρα».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα «ροκάνιζε» τον χρόνο νομίζοντας πως στο τέλος θα τρομάξει την Ευρώπη με το Grexit.

«Ήθελαν να μας οδηγήσουν έως το τέλος Ιουνίου με το ρολόι στο χέρι ελπίζοντας ότι το Grexit να μας τρομάξει αρκετά ώστε να κάνουμε υποχωρήσεις στο χρέος και σε κάποιες εμβληματικές μεταρρυθμίσεις» επισημαίνει ο Μοσκοβισί, ο οποίος αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά, λέγοντας ότι έβαζε εμπόδια κάθε φορά που ο πρωθυπουργός έδειχνε πρόθυμος να διαπραγματευτεί.

Τέλος, στο ντοκιμαντέρ μιλά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τονίζει ότ�� στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, συνολικά ήταν 15 οι χώρες που ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και μόλις τρεις επιθυμούσαν την παραμονή της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top