Παρέλαση υπουργών απ’το ξενοδοχείο της τρόικας: Το καλό νέο, το κακό νέο και… το μπλόκο!

Τα «βρήκε» με την κυβέρνηση για ύφεση: Στο 1,4% για φέτος – Πέφτει ο πήχης των μέτρων;

Παρέλαση υπουργών απ’το ξενοδοχείο της τρόικας: Το καλό νέο, το κακό νέο και… το μπλόκο!

Σε πλήρη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος εξελίσσεται η επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα καθώς ήδη το μισό υπουργικό συμβούλιο έχει περάσει από το ξενοδοχείο της τρόικας.

Η τρόικα ζητά σκληρές ρυθμίσεις για πλειστηριασμούς, κόκκινα δάνεια και άνοιγμα επαγγελμάτων, ωστόσο δεν τα βλέπει όλα… μαύρα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έδωσαν τα χέρια με την κυβέρνηση για την ύφεση του 2015, προβλέπονται ότι θα κλείσει στο 1,4% και όχι στο 2,35%, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 2 δισ. ευρώ λιγότερα, το οποίο πολύ πιθανόν να σημάνει ότι η τρόικα θα ζητήσει και λιγότερα ισοδύναμα για τις τρύπες στον προϋπολογισμό.

Το κακό νέο έρχεται από το μέτωπο των capital controls, για τα οποία θα υπάρξει νέα σύσκεψη την Πέμπτη παρουσία εκπροσώπου της ΤτΕ.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της ηγεσίας του οικονομικού επιτελείου, δεν θα υπάρξει άρση πριν το τέλος του β΄ εξαμήνου του 2016.

Την ίδια ώρα, η τρόικα δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ξηλωθεί το καθεστώς για το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυρ��ακές το χρόνο και βάζει… βέτο στην κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, ως την Παρασκευή θα πρέπει να έχει κλείσει το επόμενο πακέτο των προαπαιτούμενων για να πάρουμε το υπόλοιπο της δόσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top