Τσακαλώτος: Τελικά δεν ήταν και τόσο τραγική η επίπτωση από τα capital controls

Μίλησε για άρση εντός του α’ εξαμήνου του 2016

Τσακαλώτος: Τελικά δεν ήταν και τόσο τραγική η επίπτωση από τα capital controls

Αποφασισμένη να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομικών, κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα μπορέσει να απελευθερώσει την συμπιεσμένη ζήτηση που υπάρχει στην οικονομία, ενώ παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ως το τέλος του έτους.

«Η αίσθησή μου είναι ότι όλοι οι παίκτες -οι ρυθμιστικές αρχές, η ΕΚΤ, οι τράπεζες, η κυβέρνηση- είμαστε κοντά στο να ολοκληρωθεί» είπε ο ΥΠΟΙΚ, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι το προσχέδιο του Προϋπολογισμού χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητες και αναγνώρισε ότι η στρατηγική για έξοδο από την κρίση «είναι γεμάτη αγκάθια και αβεβαιότητες».

«Οι αριθμοί σε αυτόν τον Προϋπολογισμό για το 2016 είναι πολύ αβέβαιοι γιατί δεν ξέρουμε πόσο μεγάλη ώθηση μπορεί να υπάρξει στην οικονομία το 2016. Δεν μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση, αλλά αν απελευθερωθεί αυτή η συμπιεσμένη ζήτηση θα μπορέσουμε να έχουμε τον χρόνο να ξεδιπλωθεί η αναπτυξιακή προοπτική της κυβέρνησης, που πρέπει να καταθέσουμε τον Μάρτιο του 2016» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος .

Ο ίδιος σημείωσε στη συνέχεια ότι η επιβολή ελεγχόμενων τραπεζικών συναλλαγών είχε λιγότερο δυσμενείς επιπτώσεις από ό,τι αναμενόταν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν η επίπτωση όσο σοβαρή φοβόμασταν. Γι'αυτό τα αποτελέσμα��α θα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε στο γ' τρίμηνο και στο δ' τρίμηνο του έτους».

Τέλος, επιβεβαίωσε την πρόβλεψη-εκτίμηση του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚΓιώργου Χουλιαράκη για άρση των capital controls εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top