Κυβέρνηση συνεργασίας θέλει ο Βενιζέλος-«Δεν είμαστε ρεζέρβα του ΣΥΡΙΖΑ»

"Υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης για τους εφαρμοστικούς νόμους"

Κυβέρνηση συνεργασίας θέλει ο Βενιζέλος-«Δεν είμαστε ρεζέρβα του ΣΥΡΙΖΑ»

​Σαν χταπόδι «χτυπά» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας την «ενιαίο μόρφωμα μιας εθνικολαϊκιστικής αντίληψης».

«Δεν νομίζω ότι λειτουργούν ως δύο διαφορετικά κόμματα. Ο κ.Καμμένος δεν θέτει προγραμματικά ζητήματα και μπορούν να λένε άνετα ότι είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με υπουργό Άμυνας τον κ.Καμμένο και με στήριξη στη Βουλή από ένα κόμμα της άκρας Δεξιάς» δήλωσε στον Βήμα FM, ο πρώην υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεν είναι ρεζέρβα του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό πρόβλημα με απώλεια βουλευτών στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, «η λύση, σε περίπτωση που αποτύχει αυτό το σχήμα, είναι να επανέλθουμε στην πρόταση για ένα σχήμα ευρύτατης συνεργασίας. Κοινοβουλευτικά, δεν χρειάζεται να είναι υπουργοί παλιά πολιτικά στελέχη».

Όπως εξήγησε ο κ.Βενιζέλος «μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση, στην οποία να επιστρατευτούν άνθρωποι από την κοινωνία, με μεγάλες ικανότητες, οι οποίοι να πιστεύουν σε κάτι, με τη στήριξη όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων, διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον μια ευρωπαϊκή δύναμη».

«Αλλά δεν μπορεί να είναι διαρκώς το ΠΑΣΟΚ ο αμνός ο αίρων τις αμαρτίες του κόσμου» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην συμφωνία Αθήνας-εταίρων, ο κ.Βενιζέλος εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης για τους εφαρμοστικούς νόμους, τονίζοντας ότι αντί να μιλάμε για ανάπτυξη, συζητάμε για τη δημοσιονομική μιζέρια και τις φορολογικές απειλές.

Στο ερώτημα «αν σκοπεύει να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό», ο κ.Βενιζέλος είπε με νόημα «Εγώ να καλέσω τον κ. Τσίπρα; Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να καλέσει εμένα, αν ήθελε», λέγοντας πως ο ίδιος τον είχε συμβουλεύσει πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου να μην χαλάσει τον χρονοδιάγραμμα και τον στόχο, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον άκουσε

Τέλος, σχολιάζοντας τα σενάρια της Αριστερής παρένθεσης, ο κ.Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ.Λαφαζάνη και την κα Κωνσταντοπούλου.

«Στην 'αριστερή παρένθεση' επένδυσαν ο κ. Λαφαζάνης, η κα Κωνσταντοπούλου και η Λαϊκή Ενότητα… Απλώς, ο κ. Τσίπρας είχε αξιοποιήσει τον ριζοσπαστικό της δραχμοφιλίας του κ.Λαφαζάνη και της Λαϊκής Ενότητας, για να εμφανιστεί ως ένα κόμμα, το οποίο είναι αριστερό, ανατρεπτικό και αντισυμβατικό. Κατέλαβε την εξουσία, τους απέβαλε και τους εξόντωσε και τελικά έχει απομείνει στην εξουσία, χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο» κατέληξε ο κ.Βενιζέλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top