Πυρά Ποταμιού κατά Φίλη: «Έχει ιδεολογικές παρωπίδες στο θέμα του ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων»

Χαμός μετά από τις «πενταροδεκάρες» που εκστόμισε ο υπουργός Παιδείας

​Πυρά εναντίον του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη εξέδωσε το Ποτάμι, κατηγορώντας τον ότι έχει «ιδεολογικές παρωπίδες και αγκυλώσεις στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρει:

«Η ομολογία του υπουργού παιδείας κ. Νίκου Φίλη είναι σαφής: Η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι τι��ωρητική προς τους γονείς επειδή την επιλέγουν!

Ο κ. Φίλης έχει πολλά δικαιώματα ως υπουργός. Αλλά έχει και υποχρεώσεις. Όπως, να μη χωρίζει τους πολίτες ανάλογα με τις δικές του ιδεολογικές παρωπίδες. Ο ιδιωτικός τομέας, οι εργαζόμενοι και όσοι συναλλάσσονται δεν βρίσκονται σε καθεστώς ούτε παρανομίας ούτε επικείμενων διώξεων, αλλά απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα.

Όμως, η ιδεολογική αγκύλωση συμφέρει τον κ. Φίλη. Αντί να περιορίσει δαπάνες στα ρετιρέ του δημοσίου, αντί να καλύψει τα κενά της δημόσιας εκπαίδευσης δημιουργεί έναν εχθρό: Τους "πλούσιους που μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά".

Ο ΦΠΑ στην ιδιωτική Παιδεία είναι το ισοδύναμο του ΣΥΡΙΑ-ΑΝΕΛ στη μνημονιακή υποχρέωση της μείω��ης των δαπανών στο δημόσιο τομέα. Δεν τον ζήτησε κανείς, ο ΣΥΡΙΖΑ τον έβαλε στο τραπέζι για να προστατεύσει τις συντεχνίες του.

Ο υπουργός Παιδείας είναι προφανές, δεν έχει καμία εικόνα από την πραγματικότητα της δημόσιας Παιδείας. Αγνοεί ότι στην πράξη δεν υφίσταται για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Δεν έχει επισκεφθεί τις τάξεις της Γ΄ Λυκείου που είναι άδειες επειδή οι μαθητές είναι στο φροντιστήριο.

Επίσης ο κ. Φίλης είπε ότι οι αποφάσεις για επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση μας φέρνουν “…πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα”. Πώς γίνεται αυτό όταν σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, μόνο ο κ. Φίλης μπορεί να το εξηγήσει. Πιθανόν επειδή εκεί δεν χρειάζεται να φορολογούν το… βόειο κρέας ενώ στην Ελλάδα θα το αποφύγουμε φορολογώντας την ιδιωτική εκπαίδευση! Ακόμη κι αυτό ακούστηκε από την Κυβέρνηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top