Θοδωρής Ρουσόπουλος: «Άλλαξαν οι εποχές, εμείς δεν αλλάξαμε»

Τι έφταιξε για την ήττα της ΝΔ και τι θα πρέπει να έχει ο νέος αρχηγός του κόμματος

​Σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος, στο ερώτημα για το τι έφταιξε για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας είπε πως άλλαξαν οι καιροί χωρίς όμως να αλλάζει η Νέα Δημοκρατία, ενώ αναφέρθηκε και σε μία ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Πριν από 10 χρόνια, στεκόταν στο βήμα και έλεγε πως ή θα πρέπει να αλλάξουμε το κόμμα μας ή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν αλλάζαμε το κόμμα μας θα μπορούσαμε να αλλάζαμε και την χώρα μας. Εμείς λοιπόν και στη Νέα Δημοκρατία και στο άλλο μεγάλο κόμμα που έγινε μικρό, το ΠΑΣΟΚ, συναντηθήκαμε για πολλά χρόνια, συνάντηση ανθρώπων γύρω από βασικές ιδέες αλλά φοβούμαι και γύρω από την εξουσία. Αυτό συνέβαινε. Είπαμε πριν πως άλλαξαν οι εποχές όμως εμείς δεν αλλάξαμε. Δείτε ένα παράδειγμα! Συζητάμε εδώ στο studio. Το κόμμα δεν συζητάει. Πάει σε εκλογή προέδρου χωρίς να συζητήσει. Αντί δηλαδή να περάσει στο επόμενο εξάμηνο, να γίνουν τα προσυνέδρια, να συζητήσουμε, να ακουστούν ιδέες να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα, εμείς πάμε σε μία εκλογή προέδρου η οποία έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία, να εκλέγει αρχηγό κόμματος χωρίς ορισμένο εκλεκτορικό σώμα. Αν είναι δηλαδή τυχερός κάποιος, αν κάνει καλή μέρα θα πάει να ψηφίσει ή όχι. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου. Θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να αλλάξουμε πολλά από αυτά που μας ταλανίζουν εδώ και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η αλλαγή των δομών. Δεν μπορούμε να στηριχτούμε στις δομές που φτιάχτηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές του ‘80».

Για την ψήφιση του μνημονίου ο κύριος Ρουσόπουλος είπε ότι έπρεπε να συνδυαστεί με συγκεκριμένες προτάσεις που θα διαφοροποιούσαν την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. "Αυτό που χρειάζεται", όπως τόνισε, "στην σημερινή εποχή είναι ένα κόμμα που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

Στο ερώτημα ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο νέος αρχηγός της ΝΔ ο πρώην Υπουργός Επικρατείας, ανέφερε ότι δεν πρέπει να ετεροπροσδιορίζεται και ούτε να είναι αντιτσίπρας, αλλά ο νέος ηγέτης που μπορεί να εμφυσήσει νέες αρχές στο κόμμα. Μάλιστα έφερε και ως παράδειγμα τον προπονητή μπάσκετ που οργανώνει σωστά την ομάδα του και νικάει!

«Μπορεί να είναι ο προπονητής θα έλεγα ή ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ που σημαίνει ότι αξιοποιεί και τους παίκτες πολύ καλά, αξιοποιεί και την αρένα, αξιοποιεί και τον κόσμο και τα συνθήματα. Πήρα το μπάσκετ επίτηδες. Με αγχώνει όταν το παρακολουθώ αλλά είναι το άθλημα το οποίο έχει γίνει τόσο τεχνικό, υπάρχει τέτοια επιστημονική προσέγγιση στις κινήσεις για να κερδίσουμε, που στα τελευταία δευτερόλεπτα μπορεί να αλλάξει το μάτς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε στο βίντεο ένα απόσπασμα από τα όσα είπε ο πρώην Υπουργός Επικρατείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top