Σαββαϊδου: δεν παραιτούμαι και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη

Τι υποστηρίζει για τις υποθέσεις που την κατηγορεί η κυβέρνηση

Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί αλλά και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες («για τη δικαίωσή και την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου» όπως υποστηρίζει) δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, με μακροσκελή ανακοίνωσή της.

Η κ. Σαββαϊδου αναφέρει ότι το αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, διατυπώθηκε τηλεφωνικά από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, «γα την υποβολή της παραίτησης μου από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων με σκοπό τη «διευκόλυνση» της κυβέρνησης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος».

Επισημαίνει ακόμη ότι με την επιστολή της ενημέρωσε γραπτώς τον Πρωθυπουργό τόσο για την ουσία των δυο υποθέσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας (υπόθεση φοροδιαφυγής στην Καβάλα και μετάθεση ημερομηνίας καταβολής του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων) όσο και για την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων καθώς και τους λόγους που επιβάλλουν την λήψη της απόφασης αυτής.

Η ΓΓΔΕ αναφέρεται εκτενώς στις εις βάρος της κατηγορίες και υποστηρίζει ότι «προκύπτει ότι οι αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες είναι παντελώς αβάσιμες και ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα νομιμότητας ούτε επομένως και ηθικής τάξης, το οποίο να δικαιολογεί την απαίτηση του Πρωθυπουργού για παραίτησή μου».

Επισημαίνει επίσης ότι μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει κλητήριο θέσπισμα, δεν γνωρίζ�� σε τι συνίσταται η παράβαση καθήκοντος για την οποία διώκεται και ότι η μόνη ενημέρωσή που έχει προέρχεται από τα δημοσιεύματα.

Ειδικά για τις καταγγελίες περί «παγώματος προστίμου» που επιβλήθηκε σε εταιρεία λόγω της απόφασης επανελέγχου της, αναφέρει ότι «στην περίπτωση επανελέγχου, ΚΑΜΙΑ από τις υποχρεώσεις του φορολογούμενου και τα δικαιώματα του Δημοσίου δεν αναστέλλονται» και διαβεβαιώνει ότι Η ΓΓΔΕ έχει λάβει στη συγκεκριμένη υπόθεση μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (μέχρι το χρόνο επιβολής των capital controls, καθώς στη συνέχεια τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης «πάγωσαν» σε συνέχεια της έκδοσης διαδοχικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου) και έχει κάνει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ δεν έχει διατάξει καμία αναστολή καταβολής των προστίμων που καταλογίσθηκαν στην εταιρεία. «Επομένως, ο επανέλεγχος δεν συνιστά ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας, πολύ περισσότερο δε όταν επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες εμπλεκόμενες επιχειρήσεις» υποστηρίζει η κ. Σαββαϊδου.

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων καταλήγει, προαναγγέλλοντας επίσης τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί:

«ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ από τη θέση του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν μπορώ να αποχωρήσω σε μια χρονική στιγμή που αβάσιμα αμφισβητείται η ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων μου και πλήττεται η εντιμότητά μου και η αξιοπρέπειά μου λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου σε δικαστικές περιπέτειες.

Άλλωστε, δεν θα επιτρέψω, η παραίτησή μου να θεωρηθεί ως παραδοχή της εμπλοκής μου σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή να οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση που δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της.

Τέλος, είμαι αποφασισμένη να προχωρήσω σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη δικαίωσή μου και την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top