Μοσκοβισί:Η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση-Δεν το ζήτησε η τρόικα

Aπάντηση Μοσκοβισί σε Σπυράκη και Φορτσάκη

Μοσκοβισί:Η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση-Δεν το ζήτησε η τρόικα

​Αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης είναι απόφαση επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ή η εξεύρεση ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων, σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, απαντώντας σε κοινή επιστολή που είχαν αποστείλει από τις 20 Αυγούστου, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη και ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, ξεκαθαρίζει ότι οι δανειστές ΠΟΤΕ δεν ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Πριν από τις εθνικές εκλογές, η ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλλει την εφαρμογή του μέτρου για τον Φ.Π.Α. για τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για τις 16 Οκτωβρίου. Η νέα κυβέρνηση, κατά συνέπεια, θα μπορεί να λάβει μία απόφαση για το αν προτίθεται να εφαρμόσει την αρχική πρωτοβουλία ή αν θα βρει εναλλακτικά δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση», επισημαίνει ο ίδιος.

moskovisi.jpg

Μάλιστα ο κ. Μοσκοβισί διευκρινίζει ότι δεν ήταν πρόταση της Κομισιόν η επιβολή ΦΠΑ 23% ��την ιδιωτική εκπαίδευση: «η Επιτροπή δεν ζήτησε από την Ελλάδα να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με το Φ.Π.Α. στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει με τις αρχές οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να φέρει εις πέρας την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Μνημονίου».

Δείτε επίσης:

ΕΚΛΕΙΣΕ: Κλιμακωτός ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έως 13%

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top