Θεοδωράκης: Μέγας «καναλάρχης» ο Νίκος Παππάς - Το ΕΣΡ να αποφασίζει για τις άδειες

Σκληρή απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου-Πρώτη ανάρτηση:17:49

Θεοδωράκης: Μέγας «καναλάρχης» ο Νίκος Παππάς - Το ΕΣΡ να αποφασίζει για τις άδειες

​«Η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή. Το Ποτάμι καταγγέλλει ότι με το νέο νόμο που ετοίμασε ο κ. Παππάς χρίζεται ο ίδιος ως ο μέγας καναλάρχης της χώρας. Αυτός θα αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, αυτός θα αποφασίζει τα κριτήρια. Και υπάρχει ένα ερώτημα: πώς θα αποφασίζει; Θα παζαρεύει δηλαδή ο καθένας από τους καναλάρχες με τον υπουργό Επικρατείας αν θα πάρει ή δε θα πάρει άδεια;» διερωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής, ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ζήτησε την ευθύνη για τις τηλεοπτικές άδειες να την έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να «μην επιτρέψει να περάσουμε από τη διαπλοκή των 25 χρόνων σε μια καινούρια διαπλοκή, όπου ένα πρόσωπο θα αποφασίζει ποιος θα παίρνει τις άδειες στην τηλεόραση».

Δείτε ολόκληρη την δήλωση του κ.Θεοδωράκη στο αρχείο word που ακολουθεί

DILOSI.docxDILOSI.docx

Mαξίμου: Ότι εκφράζει το ΠΟΤΑΜΙ να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία


Οι δηλώσεις του κ.Θεοδωράκη προκάλεσαν την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές εξηγούν ότι το νομοσχέδιο, για το οποίο αντιδρά ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, «έρχεται κατόπιν κοινωνικής απαίτησης για το ξεκαθάρισμα του θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και είναι κομβικό για τη διαφανή διαχείριση των συχνοτήτων στην Ελλάδα», υπενθυμίζοντας παράλληλα, πως το νομοσχέδιο είναι δημοσιευμένο εδώ και μήνες, πριν τις εκλογές.

«Συμφωνούμε με την άποψή του ότι η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή» επισημαίνουν πηγές του Μαξίμου, παραπέμποντας με νόημα στο εκλογικό αποτέλεσμα.

«Γι’ αυτό, άλλωστε, οι Έλληνες πολίτες έφεραν για δεύτερη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και έκριναν ότι η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ό,τι εκφράζει το Ποτάμι, πρέπει να μην ξαναβρεθούν στην εξουσία» τόνισαν οι ίδιοι.

Δείτε επίσης:

Ένταση στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες

Η… Ντιγκέα και η «Εμπού» που όλοι έψαχναν να βρουν τι είναι στην Επιτροπή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top