Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μπακογιάννης-Τι πρόσκληση του έκανε-Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Τα προβλήματα της περιφέρειας και η χρηματοδότηση στο επίκεντρο

Με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη συναντήθηκε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο επίκεντρο της κουβέντας τους βρέθηκαν τα προβλήματα της περιφέρειας και η χρηματοδότηση.

BAKO4.jpg

Ο κ.Παυλόπουλος τόνισε τον ρόλο των περιφερειών στον χειρισμό τεράστιων ζητημάτων, ιδίως σε ό,τι αφορά την απορροφητικότητα των πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στον κ.Μπακογιάννη, έκανε λόγο για έναν άνθρωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει διανύσει την ιεραρχία της, όπως αρμόζει για να γνωρίζει τα προβλήματά της και παραμένει σταθερός στο να την υπηρετεί, σύμφωνα με την εντολή που του έδωσε ο κόσμος που τον ψήφισε.

BAKO2.jpg

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, αλλά και για το ενδιαφέρον του για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπογράμμισε ότι «αυτήν τη στιγμή δίνουμε έναν πολύ μεγάλο αγώνα να κρατηθούμε όρθιοι». «Αρκετές φορές αισθανόμαστε ότι κολυμπάμε ενάντια στο ρεύμα» πρόσθεσε με νόημα.

Σύμφωνα με τον κ.Μπακογιάννη, το κορυφαίο ζήτημα είναι η υποχρηματοδότηση, λόγω της στατιστικής στρέβλωσης. «Το Σύνταγμα της Ελλάδος προβλέπει ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι. Δυστυχώς, όμως, οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδος δικαιούνται πολύ λιγότερες χρηματοδοτήσεις, πολύ λιγότερα ευρωπαϊκά κονδύλια από ό,τι οι υπόλοιποι Έλληνες», σημείωσε.

BAKO.jpg

Τέλος, ο κ.Μπακογιάννης προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραστεί, ως πρώτος πολίτης της χώρας, στα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Θήβας, που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2016, πρόσκληση την οποία απεδέχθη με χαρά ο κ. Παυλόπουλος.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top