Γεροβασίλη: «Ξέρουμε ότι πολλά μέτρα είναι άδικα, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν»

«Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων»

Γεροβασίλη: «Ξέρουμε ότι πολλά μέτρα είναι άδικα, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν»

​Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση θα έχει καταλήξει στο τι θα γίνει τελικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη, στην πρωινή εκπομπή του Mega, παραδεχόμενη ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να πάρει άδικα μέτρα.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί και το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.

Η κα Γεροβασίλη σημείωσε ακόμα ότι η διαπραγμάτευση ��ε τους θεσμούς είναι μια διαρκής διαδικασία, στην οποία η κυβέρνηση έχει θέσει προτεραιότητες.

«Υπήρχαν δεσμεύσεις χρονικές για να φτάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ξέρουμε ότι πολλά μέτρα είναι άδικα, είναι δύσκολο να εφαρμοστούν, ωστόσο, προχωρούμε σε μία τακτική υποχώρηση, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα», είπε.

Αναφερόμενη στην μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, η κυβερνητική εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα το σύστημα θα καταρρεύσει μέχρι το 2018.

«Μεταρρυθμίζουμε το σύστημα από μηδενική βάση. Πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε διαμορφώσει μία άλλη πραγματικότητα για τη χώρα, με σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουμε», είπε.

Τέλος σε ερώτηση για τα σενάρια που διακινούνται περί υποβολής έκτακτης εισφοράς για το ασφαλιστικό, η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι ήδη διαψεύστηκαν από τον αρμόδιο υπουργό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top