Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικ��ς άδειες

10ετής η ισχύς των αδειών – Ανοικτό το πόσες άδειες θα δοθούν!

Με τη διαδικασία του επείγοντος θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ώρες και θα συζητηθεί με διαδικασίες-εξπρές.

Από τη διεκδίκηση των αδειών αποκλείονται όσοι συμμετέχουν σε διαφημιστικές εταιρίες και εταιρίες ερευνών της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, ενώ η ισχύς των αδειών θα είναι 10ετής.

Όσον αφορά τον αριθμό των αδειών που θα δοθούν, επισημαίνεται ότι ο αρμόδιος υπουργός μετά από τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ θα αποφασίζει για τον αριθμό.

Ως ελάχιστο καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο των υποψηφίων για τη χορήγηση άδειας εθνικής εμβέλειας ορίζεται:

α) το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων (8.000.000) ευρώ για την χορήγηση άδειας παρόχου περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου

β) το ποσό των πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ για τη χορήγηση άδειας παρόχου περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου

γ) το ποσό των δύο εκατομμυρίων (2.000.000) ευρώ για τη χορήγηση άδειας παρόχου περιεχομένου μη ενημερωτικού προγράμματος.

Παράλληλα, ορίζεται και το πόσα άτομα προσωπικό θα πρέπει να έχει ο κάθε σταθμός:

α) τετρακόσια (400) άτομα για άδεια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου

β) διακόσια (200) άτομα για άδεια εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα θεματικού περιεχομένου

γ) πενήντα (50) άτομα για άδεια εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικού χαρακτήρα

δ) είκοσι (20) άτομα για άδεια περιφερειακής εμβέλειας ενημερωτικού ή μη χαρακτήρα.

Προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ και να εφαρμοστεί είναι η αντικατάσταση των μελών του ΕΣΡ, των οποίων η θητεία έχει λήξει από πριν το καλοκαίρι. Δεδομένου ότι αυτό γίνεται δια μέσου της Διάσκεψης των Προέδρων, πιθανότατα θα εφαρμοστεί από το 2016.

Δείτε εδώ ολόκληρο το ν/σ: Νομοσχέδιο.pdf

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top