Παυλόπουλος σε Βαρθολομαίο: Η Ελλάδα στηρίζει την προσπάθεια για τη Σχολή της Χάλκης

«Δεν είναι θέμα πολυτέλειας, ούτε θέμα προσωπικού γοήτρου» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Την άποψη ότι η Ορθοδοξία μπορεί να αποτρέψει το δράμα που ζούμε ιδίως στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο, η οποία θα έπρεπε να είναι «θάλασσα του φωτός και της ειρήνης» εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίο υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας στην όλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για το Πατριαρχείο και ιδίως για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Όπως τόνισε, δεν είναι μόνο σύμβολο, το οποίο αφορά το Έθνος μας και την Ορθοδοξία και πρόσθεσε ότι γνωρίζει πολύ καλά και τους δεσμούς του Πατριάρχη με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αφού υπήρξε το λίκνο, από το οποίο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του και τον ενέπνευσε για να φθάσει εδώ που έφθασε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από την πλευρά του, τόνισε ότι είναι αδιανόητο και απαράδεκτο επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να έχει ιδρυθεί μια τέτοια Σχολή και επί Τουρκικής Δημοκρατίας να παραμένει κλειστή για 44 χρόνια και υπογράμμισε ότι η ιστορική αυτή Σχολή δεν είναι ένα θέμα πολυτέλειας για εμάς, ούτε ένα θέμα προσωπικού γοήτρου να θέλω να την ανοίξω, αλλά είναι ένα θέμα ουσιαστικής ανάγκης για το Πατριαρχείο, να μπορεί να εκπαιδεύει σαν η Πρωτόθρονος Εκκλησία τα στελέχη της, τους Κληρικούς, τους Θεολόγους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον κ. Βαρθολομαίο, τόνισε ότι τον υποδέχεται ως τον Επικεφαλής της Ορθοδοξίας σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές για την ανθρωπότητα, ενώ ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή και του ευχήθηκε να αποτελεί πάντα τον εκφραστή της ενότητας του ελληνικού λαού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top