Ανένδοτο το Βερολίνο στο ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Επιμένει σε κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο

Παράθυρο απ'τον εκπρόσωπο Σόιμπλε για εξαίρεση δαπανών από τους προϋπολογισμούς

Ανένδοτο το Βερολίνο στο ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Επιμένει σε κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο

​Από το ένα «αυτί» της Γερμανίας μπαίνει και από το άλλο «αυτί» βγαίνει το κατηγορηματικό όχι του Αλέξη Τσίπρα σε κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο. Ούτε οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ούτε και οι ανακοινώσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών συγκίνησαν το Βερολίνο, το οποίο επιμένει έμμεσα σε ελληνοτουρκικές περιπολίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Στέφαν Ζάιμπερτ διεμήνυσε σήμερα Δευτέρα στην ελληνική κυβέρνηση ότι «είναι ευρωπαϊκή απόφαση να μπει τάξη στους ανεξέλεγκτους διακινητές στο Αιγαίο, να υπάρξει έλεγχος και νόμιμη μετανάστευση».

«Εγώ ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν μπορώ να κρίνω τις διαφορές Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι ευρωπαϊκή πεποίθηση πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας προς το συμφέρον της Ευρώπης, να υπάρξει έλεγχος των διακινητών και μια ελεγχόμενη δομημένη μετανάστευση» πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Παράλληλα, αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, όταν ρωτήθηκε για το θέμα του Αιγαίου, δήλωσε στο mega πως «η Αθήνα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο Αιγαίο, όμως δεν θα υπάρξει απόφαση χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας».

Στο ερώτημα "αν θα υπάρξει χαλάρωση στο σύμφωνο σταθερότητας για τις χώρες που δέχονται μεγάλες μεταναστευτικές ροές", ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ, είπε ότι διαφωνεί με ενδεχόμενη χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας, όμως θα έβλεπε με καλό μάτι μια ευελιξία στους κρατικούς προϋπολογισμούς των χωρών της ΕΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα μετανάστευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top