Γεροβασίλη: «Δεν θα γίνουν πλειστηριασμ��ί πρώτης κατοικίας»

«Αναζητούμε τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση»

​Την προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει τα ισοδύναμα εκείνα μέτρα με τα οποία θα αντικαταστήσει τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση εξήγησε για μια ακόμα φορά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, αποκλείοντας επίσης το ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, η κα Γεροβασίλη σημείωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην εφαρμοστεί το άδικο, όπως είπε, μέτρο της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ επεσήμανε ότι η φημολογία και οι σκέψεις που κάνουν διάφοροι υπουργοί για νέα μέτρα δεν σημαίνει ότι θα υιοθετηθούν και από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενη στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότ�� δεν πρόκειται να γίνουν, εκτός αν πρόκειται για κατοικίες με αντικειμενική αξία ενός εκατομμυρίου ευρώ.

«Την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων δεν θα την αγγίξει η κυβέρνηση», είπε.

Για το θέμα που έχει προκύψει με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κα Σαββαΐδου, επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτησή της, καθώς, όπως τόνισε σε τέτοιες θέσεις δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top