Ο Κοτζιάς… αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στα κόμματα για την ονομασία της ΠΓΔΜ-Τι συνέβη

Το ΥΠΕΞ έδωσε εξηγήσεις μετά τις αναφορές Μιχαλολιάκου και Λεβέντη

Ο  Κοτζιάς…  αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στα κόμματα για την ονομασία της ΠΓΔΜ-Τι συνέβη

​Το βράδυ της Παρασκευής κατά την διάρκεια της συζήτησης για το Πολυνομοσχέδιο ακούσαμε τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή επιστολή που έλαβαν από τον υπουργό Εξωτερικών Ν.Κοτζιά σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων.

Όταν δημοσιογράφοι απευθύνθηκαν στο ΥΠΕΞ για διευκρινήσεις, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, παραδέχτηκε πως «Ο κ. Κοτζιάς έστειλε επιστολή σε όλα τα κόμματα για την ονομασία της ΠΓΔΜ».

«Στο πλαίσιο του τελευταίου Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (22.07.2015), οι συζητήσεις στο οποίο προβλέπονται από τον Νόμο και είναι απόρρητες, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ζήτησε από τους Εκπροσώπους των παρισταμένων κομμάτων να αποστείλουν τις απόψεις τους σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Επειδή μέχρι σήμερα δεν... υπήρξε ανταπόκ��ιση στο αίτημα αυτό του υπουργού Εξωτερικών, ο κ.Κοτζιάς απέστειλε σχετική επιστολή προς όλα τα κόμματα, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί η απάντησή τους για το θέμα αυτό», επεσήμανε ο κ.Κούτρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top