Λίστα Λαγκάρντ: Παρατείνεται για 1 χρόνο ο έλεγχος των υποθέσεων-Τίποτα δεν παραγράφεται

Κατατέθηκε τροπολογία στην Βουλή από τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Τ.Αλεξιάδη

Λίστα Λαγκάρντ: Παρατείνεται για 1 χρόνο ο έλεγχος των υποθέσεων-Τίποτα δεν παραγράφεται

​Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που παρατείνει για ένα έτος τις προθεσμίες ελέγχου όλων των υποθέσεων, για τις οποίες έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου ή εισαγγελικές παραγγελίες, προκειμένου να εξαλειφθεί και ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ.

Την τροπολογία προανήγγε��λε ο πρωθυπουργός στη ομιλία του στη Βουλή, και λίγα λεπτά αργότερα την κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης.

«Κλείνει με αυτή την τροπολογία ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε. Ελπίζω να ψηφιστεί ομόφωνα», τόνισε το βράδυ της Παρασκευής στην Ολομέλεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο, παρατείνεται η παραγραφή για ένα έτος, σε υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν μέχρι την 31.12.2015 εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ελέγχου, έρευνα ή επεξεργασίας ή εντολές και αιτήματα διερεύνησης από δικαστική ή φορολογική ή ελεγκτική αρχή, καθώς και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top