Τσίπρας:Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο,ούτε οι υπουργοί-ΟΧΙ σε κοινές περιπολίες με Τουρκία

Με τροπολογία παρατείνεται ο έλεγχος για την λίστα Λαγκάρντ-Πρώτη ανάρτηση: 19:45

Τσίπρας:Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο,ούτε οι υπουργοί-ΟΧΙ σε κοινές περιπολίες με Τουρκία
​«Κοινές περιπολίες με τουρκικά πλοία στα ελληνικά χωρικά ύδατα δεν μπορούν να υπάρξουν, όσο συνεχίζονται οι παραβιάσεις των Τούρκων. Δεν γίνεται να γίνει κάτι τέτοιο γιατί οι αμφισβητήσεις από την Τουρκία δεν μας επιτρέπουν να έχουμε εμπιστοσύνη». Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο από το βήμα της Βουλής, χαρακτηρίζοντας «κορυφαίο» ζήτημα το προσφυγικό.
Ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.
«Η όποια παρέμβαση δεν μπορεί να είναι παρά για τη διάσωση των προσφύγων» κατέστησε σαφές. Ωστόσο, ο κ.Τσίπρας επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μία επιχειρησιακή συνεργασία με την τουρκική ακτοφυλακή.
"Η Ευρώπη άργησε να καταλάβει το πρόβλημα"
Από την διαχείριση του προσφυγικού κρίνεται το μέλλον και η ταυτότητα της Ευρώπης, τόνισε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος επεσήμανε ότι «η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε από το μέγεθος των προσφυγικών ροών».
Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές, λέγοντας ότι «η Ευρώπη άργησε να καταλάβει το πρόβλημα, υπήρχε αμηχανία και στάση αναμονής για καιρό. Πολλοί μπέρδεψαν το μεταναστευτικό με το προσφυγικό….» .
«Οι αποφάσεις και οι κινήσεις έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση» τόνισε ο κ.Τσίπρας, καταγγέλλοντας ότι υπάρχουν χώρες που υιοθετούν ξενοφοβική και συντηρητική στάση και υψώνουν τείχη, σε αντίθεση με χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία, οι οποίες παρά τις μεγάλες ροές που δέχονται, έχουν όπως είπε ο κ.Τσίπρας άλλη αντίληψη.
«Στη Σύνοδο, κάναμε σαφές ότι είναι ανάγκη να μετατοπιστεί το βάρος από τα ελληνικά νησιά στα τουρκικά παράλια, ώστε να πραγματοποιείται από εκεί η διαδικασία μετεγκατάστασης» συνέχισε ο κ.Τσίπρας.
«Είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε μια πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωσης» ξεκαθάρισε σε άλλο σημείο.
"ΔΕΝ υπάρχουν νέα μέτρα"
Αναφερόμενος στην συμφωνία ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν νέα μέτρα.
«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπάρχουν δύσκολα μέτρα, τα οποία γνωρίζαμε... Τα γνωρίζατε συνάδελφοι της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, όταν ψηφίζατε τη συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Οφείλουμε να τα λάβουμε (σσ τα μέτρα) έχοντας όμως μία στρατηγική. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την ανακεφαλαιοποίηση μέσα στο 2015, συνεχίζοντας τη διαπραγμάτευση εκεί που υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα».
Ο κ.Τσίπρας απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) τους είπε με νόημα «Τι παριστάνετε τους αντιμνημονιακούς;. Ρίχνετε το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης».
«Δώσαμε μια μάχη με εντιμότητα, φτάσαμε στα άκρα, πήραμε ό,τι μπορούσαμε. Κάναμε μία επιλογή συμβιβασμού και δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Ο λαός αποφάσισε ποιος θα διαχειριστεί μία δύσκολη συμφωνία. Θέλετε λοιπόν να καταψηφίσετε τους εφαρμοστικούς νόμους μίας συμφωνίας που υπερψηφίσατε. Ποια είναι η εναλλακτική σας πρόταση. Ποιο είναι το σχέδιό σας για το μέλλον;»συνέχισε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν έχει σχέδιο για την χώρα.
«Όσο δείχνετε την αγωνία να είστε στην εξουσία, με όποιον αρχηγό κι αν έχετε θα μείνετε στην αντιπολίτευση» τόνισε ο κ.Τσίπρας.
"Kανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, αλλά στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί"
«Κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, ούτε πολιτικός, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε επιχειρηματίας, ούτε ούτε υπουργός αν υπάρχουν στοιχεία, αλλά να μιλάμε με στοιχεία, όχι με εικασίες» είπε ο κ.Τσίπρας αναφερόμενος στην υπόθεση των υπουργών με τα πόθεν έσχες.
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, μην ψάχνετε εστίες διαφθοράς στην Αριστερά. Δεχόμαστε τον έλεγχο και την κριτική, αλλά αυτή η συζήτηση είναι άσκοπη. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτες στην φοροδιαφυγή και την διαφθορά» πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι το ε��ατομμύριο του κ.Γ.Σταθάκη έχει φορολογηθεί.
«Να μιλήσουμε για το εκατομμύριο του Τσουκάτου και τα μαύρα ταμεία της Siemens; Που πήγαν αυτά τα λεφτά;» διερωτήθηκε σε έντονο ύφος στην συνέχεια.
"Με τροπολογία παρατείνεται για 1 ακόμη χρόνο ο έλεγχος για την λίστα Λαγκάρντ"
Μιλώντας για την λίστα Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση καταθέτει τροπολογία, ώστε να υπάρξει παράταση στον έλεγχο των υποθέσεων, και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων για τις υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν μέχρι την 31.12.2015 εισαγγελικές παραγγελίες και εντολές ελέγχου.
«Αν κάποιοι νόμιζαν πως επειδή τελειώνει ο χρόνος, θα γλιτώσουν τον έλεγχο είναι γελασμένοι, σήμερα καταθέτουμε τροπολογία που παίρνουν παράταση όλες οι υποθέσεις για έναν ακόμη χρόνο. Όλες οι υποθέσεις θα ελεγχθούν και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» τόνισε.
«Θα υλοποιήσουμε το παράλληλο πρόγραμμα μας»
Στόχος της κυβέρνησης όπως είπε ο πρωθυπουργός είναι να «περάσουμε τον κάβο της αξιολόγησης».
«Δεν πρόκειται να μείνουμε εκεί. Θα προχωρήσουμε με το παράλληλο πρόγραμμά μας. Θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας στον ελληνικό λαό» συνέχισε ο κ.Τσίπρας, ανακοινώνοντας πως την Δευτέρα η κυβέρνηση θα καταθέσει το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.
Μόνη έγνοια μας τα λαϊκά στρώματα»
«Παντού σε κάθε νόμο σε κάθε πρωτοβουλία μόνη έγνοια είναι η προστασία των λαϊκών στρωμάτων. Προεκλογικά βρέθηκα στο Κερατσίνι. Εκεί υποσχέθηκα να γίνει πράξη η φτωχογειτονιά της Δραπετσώνας να αποκτήσει πρόσβαση στη θάλασσα. Αναθεωρήσαμε τη σύμβαση παραχώρησης στον ΟΛΠ. Θα κρατήσουμε το μέτωπο της Δραπετσώνας για να γίνει μέτωπο πολιτισμού. Μας έστειλαν εδώ οι κάτοικοι όλων των λαϊκών περιοχών. Αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετούμε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top