Χαλαρώνει το τρίτο μνημόνιο λόγω των προσφύγων; «ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ» λέει ο Ζάιμπερτ

Τζάμπα χαρήκαμε με το δημοσίευμα του «WirtschaftsWoche»

Χαλαρώνει το τρίτο μνημόνιο λόγω των προσφύγων; «ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ» λέει ο Ζάιμπερτ

​Θα ελαφρύνει τα μέτρα λιτότητας η Γερμανία, αν κρατήσουμε στην Ελλάδα περισσότερους πρόσφυγες;

«Ούτε να το σκέφτεστε» απάντησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του οικονομικού περιοδικού «WirtschaftsWoche», που ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι το Βερολίνο θα είχε την πρόθεση «να βάλει σε δεύτερη μοίρα την αυστηρή εμμονή σε όρους του προγράμματος», εάν η Ελλάδα δεχόταν περισσότερους πρόσφυγες.

Ο κ.Ζάιμπερτ ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν πρέπει να γίνεται διασύνδεση της προσφυγικής κρίσης με την εφαρμογή της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, επαναλαμβάνοντας την θέση της Γερμανίας να αποκατασταθεί επειγόντως μια «συντεταγμένη κατάσταση» στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, ώστε να μην δρουν εκεί ανενόχλητοι οι διακινητές προσφύγων.

«Γι' αυτό στηριζόμαστε στην προθυμία συνεργασίας της Τουρκίας. Θέλουμε όμως να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προστατεύ��ει τα σύνορά της», πρόσθεσε ο Γερμανός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι θα ενισχυθεί η FRONTEX και θα παρασχεθεί και υλικοτεχνική βοήθεια.

Αναφερόμενος στο τρίτο μνημόνιο, ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης υπογράμμισε πως η εφαρμογή του τρίτου προγράμματος πρέπει γρήγορα να προχωρήσει, ανεξαρτήτως των προκλήσεων της επικαιρότητας,όπως η προσφυγική κρίση.

Ο κ.Ζάιμπερτ επανέλαβε πάντως την προθυμία της Γερμανίας και της Ευρώπης να στηρίξουν την Ελλάδα, που δοκιμάζεται ιδιαίτερα από αυτή την κρίση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top