Να’ τα και τα δώρα! 12 συσκευές Eurodac χάρισε στον Τσίπρα η Α. Μέρκελ

Για τη δακτυλοσκόπηση των μεταναστών

Να’ τα και τα δώρα! 12 συσκευές Eurodac χάρισε στον Τσίπρα η Α. Μέρκελ

​Φαίνεται ότι το ψυχρό κλίμα του καλοκαιριού ανάμεσα στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και την Α. Μέρκελ δεν υφίσταται πλέον με την Γερμανίδα καγκελάριο να ξεκινά τώρα και τα δώρα προς την Ελλάδα.

Έτσι, η κα Μέρκελ δεν αρνήθηκε στον Α. Τσίπρα να του… δωρίσει 12 συσκευές δακτυλοσκόπησης Eurodac που θα επιταχύνουν και θα εκσυγχρονίσουν τη μέθοδο ταυτοποίησης των μεταναστών.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύστημα δακτυλοσκόπησης που αντί της κλασικής μεθόδου με το δάχτυλο στο μελάνι, μέσω ενός μηχανήματος γίνονται όλες οι διαδικασίες αυτόματα, βάζοντας κάποιος το δάχτυλό του πάνω στη συσκευή.

eurodac1.jpg

Κατόπιν στην ίδια καρτέλα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου και άλλες πληροφορίες, όπως η πρώτη χώρα εισόδου των μεταναστών, κ.α.

Η Ελλάδα διαθέτει έξι τέτοια μηχανήματα και φυσικά δεν αρκούσαν για την ταυτοποίηση των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τον περασμένο Μάιο από τη Frontex τέτοιες συσκευές, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαν σταλεί.

Έτσι στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Τσίπρας με την Α. Μέρκελ, όταν εκείνη τον ρώτησε τι ενίσχυση χρειάζεται για το προσφυγικό, εκείνος της ζήτησε τις συσκευές αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συσκευές αυτές θα δοθούν στα νησιά και κυρίως στη Μυτιλήνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top