Στη Λέσβο σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο��, Μ. Σουλτς

Θα επισκεφτεί το πρώτο hot spot για τους πρόσφυγες

Στη Λέσβο σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς

​Το πρώτο hot spot για τους πρόσφυγες που θα λειτουργήσει τις επόμενες μέρες στο προαναχωρησιακό κέντρο της Μόριας στη Λέσβο θα επισκεφτεί σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς μαζί με τον Έλληνα Επίτροπο για τη Μετανάστευση, Δ. Αβραμόπουλο και τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζαν Άσελμπορν.

Επίσης στη Λέσβο θα βρεθεί και ο διευθυντής της FRONTEX, Φαμπρίς Λεγγέρι και ο εισηγητής της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αντρέα Ριγγόνι.

Στο hot spot της Μόριας θα γίνεται η εγγραφή, η ταυτοποίηση, η δακτυλοσκόπηση και η ενημέρωση των εισερχομένων, ο διαχωρισμός τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και σε αιτούντες άσυλο.

Επίσης θα οργανώνονται επιχειρήσεις προώθησης του κάθε μετανάστη προς τις ευρωπαϊκές χώρες ή επαναπατρισμού στις χώρες προέλευσής τους.

Τους ευρωπαίους αξιωματούχους θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής γγ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος και η προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top