Η Τουρκία ήθελε πολλά, αλλά πήρε παραπάνω λεφτά από την σύνοδο της ΕΕ

Και το ζήτημα των Αφγανών έθεσε ο Τσίπρας στην Μέρκελ

Η Τουρκία πήρε παραπάνω λεφτά από όσα ζητούσε αρχικά, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star από τις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, καθώς σύμφωνα με το κείμενο που είχε φέρει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Τίμερμανς προβλεπόταν αρχικά να πάρει ένα δις ευρώ, αλλά πήρε τελικά 3 δις. ευρώ και διάφορα άλλα ανταλλάγματα. Όπως την χαλάρωση των περιορισμών στην βίζα που ήθελε, αλλά και την επανέναρξη της ενταξιακής διαδικασίας που είναι μπλοκαρισμένη από την Κύπρο.

Δεν παίρνει βέβαια το δικαίωμα για περιπολίες στο Αιγαίο, αλλά για περιπολίες στο έδαφός της όπως λέει το κείμενο, με την ταυτόχρονη υποχρέωση να μην επιτρέπει στους μετανάστες να φεύγουν από το έδαφός της.

Μέχρι στιγμής πάντως οι συμμετέχοντες… μαλώνουν όπως ανέφερε ο Θ. Αθανασίου για το ποιος είχε την μεγαλύτερη συμβολή στο σχέδιο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε προηγουμένως με την Α. Μέρκελ έθεσε και το ζήτημα των Αφγανών που «καίει» την Ελλάδα καθώς δεν θεωρούνται πρόσφυγες και δεν περιλαμβάνονται στον αριθμό προς μεταγκατάσταση.