Σταθάκης: Τι παραδέχεται για την δήλωση πόθεν έσχες μετά τον σάλο-Τι λένε οι συνεργάτες του

"Πρώιμη και ατελής" το 2012, υπέβαλλε συμπληρωματικά στοιχεία το 2013-Πρώτη ανάρτηση:18:28

Απόλυτα πλήρεις, χωρίς να αποκρύβεται κανένα στοιχείο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ήταν οι τρεις δηλώσεις πόθεν έσχες που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, αν και παραδέχεται ότι ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής η πρώτη του δήλωση πόθεν έσχες που υπεβαλλε το 2012!

Αναφερόμενος σε σχετικ�� δημοσιεύματα, για την κατάθεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο το χαρακτηρίζει «επίμαχο ποσό» ο κ. Σταθάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής:
«Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός. Κρίνω, όμως, σκόπιμο να δηλώσω τα εξής:
Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβ��ιο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.
Ως εκ τούτου:
α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο
β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής».

Συνεργάτες Σταθάκη: Τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα και φορολογημένα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή αποκάλυψε ότι συνεργάτες του κ.Σταθάκη ξεκαθαρίζουν ότι «τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα και φορολογημένα και αυτό τεκμηριώνει τον ισχυρισμό του υπουργού ότι δεν έχει κανένα θέμα-έτσι λέει τουλάχιστον ο ίδιος-ούτε ποινικό, ούτε ηθικό, ούτε φορολογικό».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top