Βίζερ: Ο Τσίπρας έχει την βούληση να αλλάξει τον προσανατολισμό της Ελλάδας

Ειδική μεταχείριση για τους πρόσφυγες μόνο στις χώρες που τηρούν τις δημοσιονομικές συστάσεις!

«Στις διαπραγματεύσεις, τον περασμένο Ιούλιο, για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, επικράτησε η εντύπωση ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει την απόλυτη βούληση να δώσει στη χώρα έναν νέο προσανατολισμό» δήλωσε ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Ο Βίζερ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνον δημοσιονομικό πρόβλημα, αλλά και ανάγκη μεγάλων αλλαγών στην δημόσια διοίκηση, όπως και στον τομέα της εμπιστοσύ��ης των πολιτών προς το Δημόσιο, ώστε να πληρώνονται οι φόροι που αναλογούν στον καθένα.

Ο επικεφαλής του Euro Working Group ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει συζήτηση σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καθιέρωση ενός είδους φόρου για τους πρόσφυγες και διευκρίνισε ότι η φορολογία είναι υπόθεση των εθνικών κρατών. Συμπλήρωσε όμως ότι η επιτυχής ενσωμάτωση των προσφύγων θα επιδράσει μεσοπρόθεσμα ενισχυτικά για την ανάπτυξη.

Όπως πρόσθεσε, ενδέχεται τα έτη 2015 και 2016 να υπάρξει μία ειδική μεταχείριση για τις δαπάνες της ενσωμάτωσης προσφύγων. Η ειδική μεταχείριση θα διευκολύνεται όσο περισσότερο μια χώρα τηρεί τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Eurogroup για τη δημοσιονομική κατάσταση, ενώ το αντ��θετο θα συμβαίνει όταν υπάρχουν αποκλίσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top