Πολυνομοσχέδιο: Αίτηση αντισυνταγματικότητας από ΠΑΣΟΚ και ξέσπασμα Βενιζέλου!

«Να πάρετε τα ποδαράκια σας να πάτε να ρωτήσετε την τρόικα που είχατε καταργήσει»!

Ένσταση αντισυνταγματικότητας για τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει τη μεταφορά όλων των λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδας κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.
Η Ιπποκράτους αναφέρει ότι η διάταξη ουσιαστικά αμφισβητεί το αυτοδιοίκητο που φορείς -όπως τα πανεπιστήμια και οι ΟΤΑ- απολαμβάνουν βάσει συντάγματος.
Απαντώντας σχετικά, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι στόχος είναι η συγκέντρωση όλων των πόρων για να υπάρχει καλύτερη διαχείριση και καλύτερα επιτόκια και προανήγγειλε νομοτεχνική βελτίωση που θα προβλέπει ρητά πως οι φορείς θα μπορούν να πάρουν χρήματα όποτε το επιθυμούν.
Ξέσπασμα Βενιζέλου: Να πάρετε τα ποδαράκια σας να πάτε να ρωτήσετε την τρόικα
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά, του ζήτησε και πήρε το λόγο για ένα λεπτό και έριξε χοντρά καρφιά στην κυβέρνηση, προτείνοντας να παραμείνει εκκρεμής η ένσταση αντισυνταγματικότητας μέχρι να πάρει η κυβέρνηση την άδεια της τρόικας!
«Επειδή το νομοσχέδιο αυτό όπως είχα προβλέψει στις 18 Μαρτίου, ξεψηφίζει διατάξεις που με ενθουσιασμό ψήφισε η προηγούμενη βουλή και η προηγούμενη κυβέρνηση χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αντιληφθεί και να αξιολογήσει η κυβέρνηση την ένσταση που ανέπτυξε ο κ. Λοβέρδος. Προτείνω να κρατηθεί εκκρεμής η ένσταση μέχρι το τέλος της συζήτησης επί της αρχής, γιατί πρέπει να το μελετήσει ο υπουργός Οικονομικών και να ρωτήσει και την τρόικα» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Αυτό πρέπει να γίνει δυστυχώς. Εδώ έχουμε φτάσει. Μας βάζουν να ψηφίζουμε και να ξεψηφίζουμε αυτά που είπαμε ότι "τα ψηφίζουμε αλλά δεν θα τα ξεψηφίσουμε". Τώρα να πάρουν τα ποδαράκια τους και να πάνε στην τρόικα την οποία είχαν καταργήσει λεκτικώς πριν από μερικούς μήνες» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top