Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ στον Τσίπρα για τα πόθεν έσχες των υπουργών

Ζητάνε σαφείς απαντήσεις για το αν υπάρχουν ή όχι μέλη της κυβέρνησης με αδήλωτα χρήματα

Ερώτηση στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για τα «προβληματικά» πόθεν έσχες κατέθεσαν 6 βουλευτές της ΝΔ, με πρωτοβουλία της Άννας Καραμανλή.
Οι «γαλάζιοι βουλευτές» αναφέρονται στην περίπτωση υπουργού με αδήλωτο ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου επί 3 χρόνια, το οποίο δηλώθηκε εκ των υστέρων, καθώς και για περίπτωση υπουργού, ο οποίος δεν είχε δηλώσει, ως όφειλε, τη συμμετοχή του σε εταιρία και επισημαίνουν πως «τέτοιες πρακτικές δεν συμβαδίζουν με την περιβόητη και πολυδιαφημισμένη θεωρία περί “ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς”, η οποία αποδομείται καθημερινά από τα πεπραγμένα των μελών της Κυβέρνησης».
Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εδραίωση της ισονομίας και του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία, καθώς και την ανάγκη για απόλυτη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον πρωθυπουργό «να δώσει σαφείς απαντήσεις για το αν υπάρχουν ή όχι μέλη της Κυβέρνησής του με αδήλωτα χρήματα ενός εκατομμυρίου ευρώ επί τριετία και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει άμεσα για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς».
Η ΝΔ εξέδωσε και ανακοίνωση για το θέμα, υποστηρίζοντας ότι κατέρρευσε το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να απαντά κατηγορώντας τη ΝΔ για «απώλεια αυτοελέγχου» και υποκρισία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top