Μήνυμα Μέρκελ σε Ελλάδα: Να μην χαλαρώσουν οι μεταρρυθμίσεις

«Δεν έχουμε διορθώσει ακόμη τα δομικά σφάλματα της ένωσης»

Μήνυμα Μέρκελ σε Ελλάδα: Να μην χαλαρώσουν οι μεταρρυθμίσεις
Για ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη –ιδίως στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση- έκανε λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι τα δομικά προβλήματα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης παραμένουν.
«Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες που η κατάσταση στην Ελλάδα μας κρατούσε όλους υπ' ατμόν και πρόβαλλε καθημερινά στα ΜΜΕ. Εν τω μεταξύ, αυτό φαίνεται να έχει περάσει. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε στις προσπάθειές μας στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, στη βάση εθνικής ίδιας ευθύνης και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση», δήλωσε η Μέρκελ και υπογράμμισε: «Δεν έχουμε επ' ουδενί φθάσει στο τέλος, στην αποκατάσταση των δομικών σφαλμάτων της οικονομικής και νομισματικής ένωσης».
Όπως σημείωσε η ίδια, «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την βελτίωση και την εντατικοποίηση του οικονομικού συντονισμού».
«Ειδικά σε μια εποχή σοβαρών, σοβαρότατων προκλήσεων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, το κοινό νόμισμα είναι -όσο καμία άλλη απόφαση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης- αντιπροσωπευτικό του πώς και πόσο ισχυρά μπορούμε να επιβάλουμε παγκοσμίως τις αξίες και τα συμφέροντά μας» κατέληξε η Μέρκελ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top