Χουλιαράκης για capital controls: Άρση τον Μάρτιο του 2016… πιθανόν!

«Μετά την πρώτη αξιολόγηση θα φέρουμε στην ατζέντα το θέμα του χρέους»

Χουλιαράκης για capital controls: Άρση τον Μάρτιο του 2016… πιθανόν!
Με τον φάκελο για το χρέος... ανά χείρας είναι η κυβέρνηση, η οποία -σύμφωνα με τον Γιώργο Χουλιαράκη- θα ανοίξει το θέμα αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση.
«Το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους δεν ήταν στην ατζέντα, τουλάχιστον όχι επισήμως. Τώρα θα το φέρουμε, μετά την πρώτη επιτυχημένη αξιολόγηση του προγράμματος από τους πιστωτές, η οποία αναμένεται να γίνει ως το τέλος του έτους. Τότε θα το συζητήσουμε και ελπίζω να βρούμε μια λύση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, όπου υποστηρίζει ότι η διαπραγμάτευση για το χρέος θα είναι σκληρή.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει αισθητά το ετήσιο κόστος για την εξυπηρέτηση του χ��έους ώστε να έχει μεγαλύτερα οικονομικά περιθώρια.
Ο κ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να συμβεί ένα Grexit» και απέκλεισε ένα ενδεχόμενο bail-in στις τράπεζες.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στα capital controls εκτίμησε ότι μπορεί να αρθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2016.
«Αναμένω ότι, αν όλα παραμείνουν τόσο σταθερά όσο τώρα, θα μπορέσουν να αρθούν το πρώτο τρίμηνο του 2016, ίσως στο τέλος του πρώτου τριμήνου» είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top