Πετά το μπαλάκι στον Τσίπρα ο Φίλης: Να αποφασίσει τη μη εφαρμογή του 23% στην εκπαίδευση!

Προσλαμβάνονται αμέσως 14.000 αναπληρωτές – 2.500 εκπαιδευτικοί είναι σε απόσπαση

Πετά το μπαλάκι στον Τσίπρα ο Φίλης: Να αποφασίσει τη μη εφαρμογή του 23% στην εκπαίδευση!
Την άμεση πρόσληψη (μέχρι την Παρασκευή) 14.000 αναπληρωτών, οι οποίοι με το ΕΣΠΑ θα φτάσουν συνολικά τις 19.000, ανακοίνωσε ο Νίκος Φίλης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι τα χιλιάδες κενά στα σχολεία δεν είναι φετινό πρόβλημα και έκανε λόγο για χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών που δεν αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις.
O κ. Φίλης τόνισε ότι σκοπός είναι να μη γίνουν ευκαιριακές καλύψεις των κενών αλλά προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ πρόσθεσε πως 2.500 εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι εκτός σχολικών αιθουσών (σε πολιτικά κόμματα, στην Εκκλησία και Αυτοδιοίκηση) και προανήγγειλε πως «από τις 30 Μαΐου θα υπάρξει δραστική περικοπή των αποσπάσεων».
Πετά το μπαλάκι στον Τσίπρα ο Φίλης για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Υπέρ της κατάργησης του ΦΠΑ στην εκπαίδευση στάθηκε εξάλλου ο υπουργός Παιδείας καλώντας τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει τη μη εφαρμογή του αμέσως.
«Πρέπει αύριο-μεθαύριο να βγει η κυβέρνηση και να πει “δεν το εφαρμόζω αυτό”» τόνισε ο κ. Φίλης, επισημαίνοντας ωστόσο πως εκφράζει προσωπική άποψη και δεν έχει κάποια πληροφό��ηση για το θέμα.
«Ο φόρος 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, στο σύνολό της, απομακρύνει την Ελλάδα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Νομίζω δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που να φορολογεί τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να αναζητηθούν τρόποι εναλλακτικοί. Όχι να φορολογήσουμε την κατανάλωση κάπου αλλού» πρόσθεσε.
Όσον αφορά το φοιτητικό επίδομα, επεσήμανε πως υπάρχει ζήτημα με την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών των φοιτητών, ενώ αναφέρθηκε και στην ηλεκτρονική φοιτητική κάρτα, η οποία «ήδη επεξεργάζεται από το υπουργείο».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top