Χαρδούβελης για μέτρα: Είχε μείνει μόνο ουρά. Τώρα έχουμε γάιδαρο από την αρχή

«Τα μέτρα στο “περίφημο” email ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που είχαν προταθεί το 2010»

Χαρδούβελης για μέτρα: Είχε μείνει μόνο ουρά. Τώρα έχουμε γάιδαρο από την αρχή

Μας είχε μείνει η ουρά και τώρα έχουμε πάλι έναν γάιδαρο, είπε ο Γκίκας Χαρδούβελης αναφερόμενος στο περίφημο μέιλ με τα μέτρα που είχε στείλει στην τρόικα.

«Τα μέτρα, όπως είχαν προταθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά το 2014, ήταν πολύ λίγα σε σχέση με όσα είχαν προταθεί το 2010. Είχαμε φάει, δηλαδή, το γάιδαρο και έμενε τότε η ουρά και τώρα έχουμε ξανά ένα μικρό γαϊδουράκι μπροστά μας» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Βήμα FM.

O κ. Χαρδούβελης κάλεσε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να λένε «ναι» στις μεταρρυθμ��σεις που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τη διαφάνεια, επισημαίνοντας πως η αντιπολίτευση «δεν έχει την πολυτέλεια που είχε η προηγούμενη αντιπολίτευση που έλεγε “όχι σε όλα όσα λέει το Μνημόνιο”».

O ίδιος σημείωσε πως δεν έχει μπει «χέρι» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και πρόσθεσε: «Τα αρχικά μέτρα της κυβέρνησης ήταν 90% νέοι φόροι και μόνο 10% μείωση δαπανών. Δεν ήταν 50-50. Είχαν συμβεί πράγματα, αλλά θυμάστε τη «λίστα Πάγκαλου» με τις εταιρείες του Δημοσίου. Ε, λοιπόν, αυτές, ας τις παρακολουθήσει η κυβέρνηση και ας συνεχίσει».

Αναφορικά, τέλος, με την ύφεση στην οικονομία ο πρώην ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι το «1,5% είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα απ’ ότι το 2,3%» και πως «το Υπουργείο Οικονομικών, εάν καταφέρει να πείσει την τρόικα ότι πράγματι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα είναι τόσο άσχημος, ίσως να μην αναγκαστεί να πάρει τόσο δραστικά μέτρα άμεσα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top