Ψάχνουν τους υπουργούς με τα προβληματικά πόθεν έσχες–Τα ξέρει όλα χαρτί και καλαμάρι η Ζωή;

Η αποκάλυψη των ονομάτων "κολλάει" στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων

​Αναταραχή επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τις πληροφορίες για δυο υπουργούς, έναν βουλευτή και έναν πρώην βουλευτή, οι οποίοι έχουν προβλήματα στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους για αδήλωτα ποσά, φορολογικές εκκρεμότητες και offshore εταιρίες.

Όλοι ψάχνουν να βρουν... ποιοι είναι αυτοί οι δύο υπουργοί και οι βουλευτές που εμπλέ��ονται στην υπόθεση!

Όπως γράψαμε και χθες Δευτέρα στο star.gr, ο πρώτος είναι ένας εν ενεργεία υπουργός ο οποίος επί τρία χρόνια «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ και φέρεται να το έκανε λίγο πριν τις εκλογές. Ο δεύτερος επίσης εν ενεργεία υπουργός, ο οποίος φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας και να έχει μετοχές σε αυτή, κάτι το οποίο απαγορεύεται. Ο τρίτος είναι ένας εν ενεργεία βουλευτής, ο οποίος ελέγχεται για φορολογικές εκκρεμότητες, ενώ ο τέταρτος είναι ένας πρώην βουλευτής, ο οποίος ελέγχεται για αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές και συμμετοχή σε offshore εταιρία.

Η αποκάλυψη των ονομάτων "κολλάει" στο νόμο περί προσωπικών δεδ��μένων, κάτι που επικαλείται η πρώην πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες, Δ.Χαραλαμπίδου. Ενδεικτική είναι και η αντίδραση του Νικήτα Κακλαμάνη, μέλους της επιτροπής πόθεν έσχες. «Δεν μπορώ να πω τίποτα, δεσμεύομαι από το απόρρητο» τόνισε ο κ.Κακλαμάνης.

Ωστόσο, κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν πως η κα Χαραλαμπίδου είναι στενή πολιτική φίλη της Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία μάλιστα ακολούθησε στην ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Υπήρξαν δημοσιεύματα σήμερα ότι η πρώην πρόεδρος της βουλής αποχώρησε έ��οντας στην διάθεση της πλούσιο αρχείο για τα πεπραγμένα του κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης έδωσε πάντως εντολή να διερευνηθεί αμέσως η υπόθεση από την επιτροπή πόθ��ν έσχες και γι’ αυτό θα κληθεί να δώσει στοιχεία η Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top