Τσιρώνης: 16.000 νέες θέσεις εργασίας από τη διαχείριση απορριμμάτων

Πάνω από 900 εκ. ευρώ θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ

Πάνω από 900 εκ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν από το νέο ΕΣΠΑ για υποδομές στη διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ ο τζίρος αναμένεται να φτάσει τα 1,5 δισ. ευρώ. Αναμένεται ακόμα να δημιουργηθούν 16.000 νέες θέσεις εργασίας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλο��τος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών, τα αστικά λύματα της Ανατολικής Αττικής, τις ευθύνες των ΟΤΑ, αλλά και στα μεγάλα οφέλη της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα μεταξύ των μαθητών.

Ξεκινώντας από τα βαρύτατα πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί στη χώρα μας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο εξαιτίας των χωματερών, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι «από τα συνολικά 14 εκατομμύρια που μας έχουν επιβληθεί, θα μπορούσαμε αυτή τη στιγμή να μιλάμε για 4, αλλά παρόλα αυτά έχουμε καταφέρει να απομειώσουμε το πρόστιμο στα 10 εκατομμύρια».

Μάλιστα, ύστερα από συζήτηση με την επίτροπο Κρέτσου, τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα αυστηροποιημένα εξαιτίας της ολιγωρίας του προγενέστερου καθεστώτος, όπως είπε ο αν. υπουργός, αφού «πλέον, δεν αρκεί να ξεκινήσει μία αποκατάσταση για την παύση του προστίμου, καθώς υπό αυτή τη συνθήκη θα έπρεπε να έχουμε μηδενίσει».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top