Μεγάλος καβγάς στην ΚΕΦΕ της ΝΔ μόλις μπήκε ο Μεϊμαράκης - Διακόπηκε η συνεδρίαση !

Βαριές εκφράσεις και αποχώρηση εκπροσώπων των άλλων υποψηφίων

Μαλλιά-κουβάρια έγιναν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τα μέλη της σχετικά με τον καθορισμό της εκλογικής διαδικασίας, με τις φωνές να ακούγονται μέχρι την … Λεωφόρο Συγγρού.

Στη συνεδρίαση προσήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μεϊμαράκης, αλλά τα πνεύματα οξύνθηκαν, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Μεϊμαράκης στην ΚΕΦΕ, για το γεγονός ότι δεν έχει καταλήξει στους βασικούς όρους διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας.

Η είσοδος μάλιστα του κ. Μεϊμαράκη στην αίθουσα της συνεδρίασης ήταν επεισοδιακή, καθώς είπε μπαίνοντας, αναζητώντας τον δικό του εκπρόσωπό: «Που είναι ο Αμπατζόγλου; Εμείς αποχωρούμε. Εγώ δεν δέχομαι γελοιότητες» .

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις, με αποτέλεσμα να δηλώσει ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΕΦΕ: «Που είμαστε; Σε καμπαρέ της Τρούμπας; Ούτε οι ποινικοί πελάτες μου δεν μιλάνε έτσι»!

Αλλά και η εκπρόσωπος του Τζιτζικώστα Α. Ασημακοπούλου αποχώρησε διαμαρτυρόμενη, δηλώνοντας: «Μόλις είχαμε συμφωνήσει στα πάντα ομόφωνα. Και στο αντίτιμο. Ήρθε και συνέβη ό,τι είδατε. Εγώ αποχωρώ. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο».

Ο βασικός λόγος της διαφωνίας του κ. Μεϊμαράκη φέρεται να είναι το γεγονός ότι κατά τη γνώμη του η ΚΕΦΕ συζητά για λεπτομέρειες, όπως το πόσες κάλπες θα στηθούν, ενώ το βασικό είναι ο ορισμός προδιαγραφών βάσει των οποίων θα προκηρυχθεί ανοικτός διαγωνισμός, για την επιλογή της εταιρείας που ��α οργανώσει την διαδικασία.

«Το πόσο θα πληρώσεις μπορούμε να το συζητήσουμε και 15 Νοεμβρίου. Τρώμε το χρόνο» υποστήριξε, αλλά διαφώνησε ο γραμματέας της ΚΕ Α. Παπαμιμίκος, ο οποίος υποστήριξε από την πλευρά του ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό να δοθεί με ανάθεση στην εταιρεία.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι διαφωνεί με την ταύτιση «του νεοδημοκράτη με τον περαστικό»:

«Εγώ απευθύνομαι στο νεοδημοκράτη. Αυτόν θέλω να τον τιμήσω. Δεν μπορώ να ��ον τσουβαλιάσω με τον κάθε περαστικό». Κάθε σύλλογος έχει λίστα μελών».

Τι δήλωσαν οι «αντιμαχόμενες πλευρές»

Προηγουμένως ο κ. Μεϊμαράκης, κατευθυνόμενος στην αίθουσα που συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ είχε δηλώσει: «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον Γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω που είναι επίσης γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές. Πάω να πω στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει».

Πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της ΚΕΦΕ της ΝΔ επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι τα μέλη του κόμματος δεν διαχωρίζονται σε παλιά και νέα:

«Το καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο. Η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του καταστατικού της ΝΔ. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην ανοικτή διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ. Ζητώ από την ΚΕΦΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε:

«Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θεσεις».

Ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη Σπυρίδων Χρυσοφώτης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε τα εξης:

«Προτού συμβει το περιστατικό που είδατε, είχαμε συμφωνήσει στο θεμα του διαγωνισμού πως την Πέμπτη θα ανοίξουν οι προσφορές. Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ για όλους».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:

«Κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ ειχαμε συμφωνήσει σε όλα και συνέβη αυτό το περιστατικό. Εμείς για το καλό της ιστορίας της ΝΔ και σεβόμενοι τον κάθε νεοδημοκράτη ξεχωριστά θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην κά��πη στις 22 Νοεμβρίου. Η ενότητα της παράταξης είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα».

Ο υποψήφιος προεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέα δήλωσή του χαρακτηρίζει εσφαλμένη και αντιδεοντολογική την παρέμβαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη: « Κάνω έκκληση προς όλους τους συνυποψηφίους μου να αφήσουμε την ΚΕΦΕ να ολοκληρώσει το έργο της και να σεβαστούμε τις αποφάσεις της. Ζητώ να χαμηλώσουν οι τόνοι από όλους", πρόσθεσε».

Η διακοπείσα συνεδρίαση πάντως συνεχίσθηκε αργότερα το απόγευμα, χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του κ. Μεϊμαράκη.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top