Πρόταση στην ΚΕΦΕ(ΝΔ):Με 20ευρο να ψηφίζουν για πρόεδρο τα νέα μέλη-Το σχόλιο του Χατζηνικολάου

Μαραθώνια η σημερινή συνεδρίαση – Που διαφωνούν και που συμφωνούν-ΒΙΝΤΕΟ

Πρόταση στην ΚΕΦΕ(ΝΔ):Με 20ευρο να ψηφίζουν για πρόεδρο τα νέα μέλη-Το σχόλιο του Χατζηνικολάου

​Μαραθώνια είναι και η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα.

Ο προσδιορισμός της ημερομηνίας των εκλογών, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Νίκος Αρμένης, ήταν η εύκολη υπόθεση, ενώ πολλές διαφωνίες παραμένουν για τα διαδικαστικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη ΝΔ φαίνεται να έχουν χωριστεί σε δύο πλευρές. Από τη μια είναι οι εκπρόσωποι των κκ Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, που θέλουν όλα να γίνουν, όπως το 2009 και από την άλλη είναι η πλευρά Μεϊμαράκη, που ζητά λιγότερες κάλπες για οικονομικούς λόγους και βάζει θέμα διαχωρισμού παλιών και νέων μελών.

Πληροφορίες από την Συγγρού αναφέρουν ότι ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής πρότεινε το αντίτιμο για τα νέα μέλη για όσους δηλαδή θα πάνε να ψηφίσουν πρώτη φορά και δεν είναι μέλη του κόμματος, να φτάνει μέχρι και τα... 20 ευρώ! Η πρόταση αυτή βρήκε αντίθετους τους υπόλοιπους και αναζητείται λύση, ίσως με μικρότερο ποσό, μεγαλύτερο όμως από 2 ευρώ.

Όσον αφορά τις κάλπες και τα εκλογικά κέντρα, φαίνεται πως υπάρχει κοινός τόπος στην ΚΕΦΕ, με μικρή μείωση κατά 20% σε σχέση με το 2009, δηλαδή περίπου 1200 κάλπες και περίπου 850 εκλογικά κέντρα.

Ο σχολιαστής του κεντρικού δελτίου του Star Channel, Ν.Χατζηνικολάου, μιλώντας με την Μάρα Ζαχαρέα για τις εξελίξεις στη ΝΔ είπε με νόημα πως «είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να γίνονται εκλογές, χωρίς εκλογικούς καταλόγους! Ο κάθε περαστικός, αυτός που θα βλέπει φως θα μπορεί να επιλέξει τον νέο πρόεδρο της ΝΔ! Αυτοί όλοι που θα ψηφίσουν θα είναι άν��ρωποι που αγαπούν τη Νέα Δημοκρατία;».

Σύμφωνα με τον κ.Χατζηνικολάου, «μια από τις προτάσεις που ακούγονται για την αντιμετώπιση του θέματος είναι να κλείσουν οι εκλογικοί κατάλογοι λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να προσέλθουν δηλαδή νωρίτερα στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ, όσοι θέλουν να ψηφίσουν, να το δηλώσουν, να πληρώσουν και την συνδρομή, ώστε να υπάρχει χρόνος ελέγχου».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top