«Ψαλίδι» αλλά κατά 10% στις αμοιβές των βουλευτών

Θα ισχύσει από τον Ιανουάριο σύμφωνα με τον Ν. Βούτση

Ρύθμιση για «ψαλίδι» αλλά μόλις κατά 10% στην πραγματικότητα στις αμοιβές των βουλευτών, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, όπως ενημέρωσε ο ίδιος. Το ακριβές ποσό της περικοπής είναι 570 ευρώ μηνιαίως.

Η μείωση θα γίνει μέσω του υπό σύνταξη προϋπολογισμού της Βουλής και θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2016, σε συνέχεια των περικοπών των απολαβών των βουλευτών. Είναι όμως η πρώτη φορά που η μείωση γίνεται με περικοπή του βασικού «μισθού».

Στην αποζημίωση ύψους 75 ευρώ που λαμβάνουν οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις Επιτροπές δεν θα υπάρξει πάντως μεταβολή, καθώς, όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, είναι η κατώτατη αμοιβή στο Δημόσιο.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων δεν θα συμπαρασύρει τους μισθούς των δικαστικών λειτουργών και θα καταβληθεί προσπάθεια επίσης να μην συμπαρασυρθούν οι αμοιβές των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως ενημέρωσε επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής, εξετάζονται αλλαγές και στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς των βουλευτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top