Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Σόιμπλε: «Δεν θυμάμαι καν ότι ο Τσακαλώτος ήταν στο Περού»

Απίστευτη δήλωση από τον εκπρόσωπο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Σόιμπλε: «Δεν θυμάμαι καν ότι ο Τσακαλώτος ήταν στο Περού»

​Δεν σταματά να δείχνει τα αρνητικά του αισθήματα για την ελληνική κυβέρνηση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, με τον εκπρόσωπό του να προχωρά σε μια άκρως προκλητική δήλωση για τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο.

«Δεν μπορώ να θυμηθώ καν ότι ο κ. Τσακαλώτος ήταν εκεί. Από αυτό μπορείτε να συμπεράνετε ότι δεν τον είδαμε. Ο υπουργός, όπως κάνει πάντα στις συναντήσεις του ΔΝΤ, συνομίλησε και διμερώς με την κ. Λαγκάρντ», απάντησε ο Μ. Γιέγκερ, σε ερώτηση αν ο Β. Σόιμπλε συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ στη Λίμα του Περού, μεταφέροντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο το ψυχρό κλίμα ανάμεσα στους δύο υπουργούς.

Ο κ. Γιέγκερ όμως επιβεβαίωσε και την πολύ στενή σχέση που έχει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Όπως είπε, ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε πάρει εξουσιοδότηση να μιλήσει εκ μέρους του κ. Σόιμπλε, ενώ διαβεβαίωσε ότι πρόθεση του Ολλανδού αξιωματούχου είναι να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Αυτό ισχύει ρητά και με μεγάλη έμφαση και για τη γερμανική κυβέρνηση. Το ΔΝΤ πρέπει και θα εξακολουθήσει να συμμετέχει και δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Γιέγκερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top