Γεννηματά: «Ο κ. Τσίπρας αναζητεί εφεδρείες ή συνενόχους»

«Ο πρωθυπουργός έριξε λευκή πετσέτα, παραδόθηκε»

Γεννηματά: «Ο κ. Τσίπρας αναζητεί εφεδρείες ή συνενόχους»

​Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο απέκλεισε για μία ακόμα φορά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό.

«Αυτή τη στιγμή είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας αναζητεί εφεδρείες ή πρόθυμους συνενόχους ή αφελείς συνενόχους σε μια πιθανή αποτυχία», είπε στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Απαντώντας μάλιστα στον Α. Τσίπρα, ο οποίος την προεκλογική περίοδο έλεγε ότι η αντιπολίτευση του ζητούσε να υπογράψει ότι του έδιναν οι δανειστές, η κα Γεννηματά είπε:

«Βεβαίως, όλοι του ζητούσαμε να οδηγηθεί σε συμφωνία, αλλά ο κ. Τσίπρας έριξε λευκή πετσέτα. Παραδόθηκε άνευ όρων και επειδή βλέπαμε ότι η πορεία θα είναι ακόμα δυσκολότερη, γιατί είχα εξηγήσει προεκλογικά ότι η συμφωνία αυτή θα εξειδικευτεί στους εφαρμοστικούς νόμους κι αν δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση με ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο να έχει στόχους ποιους τομείς θα στηρίξει, πώς θα προχωρήσει η χώρα; Σε ποια ανάπτυξη; Πώς θα φτάσουμε στην ανάπτυξη; Αν δεν αυξήσουμε το ΑΕΠ θα ψάχνουμε συνέχεια τι θα κόβουμε. Όταν λοιπόν όλα αυτά δεν υπάρχουν στον σχεδιασμό αυτής της κυβέρνησης, σε ποια βάση να γίνει η συζήτηση; Εμείς ακόμα και την ημέρα των εκλογών μιλούσαμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμα ότι σύσσωμη η ελληνική πολιτική ηγεσία θα έπρεπε να εμφανιστεί μπροστά στους δανειστές κατά τη συζήτηση για το χρέος και διαβεβαίωσε ότι η ίδια θα στηρίξει την προσπάθεια με όλες της τις δυνάμεις.

«Καλωσόρισα και τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στη δική μας θέση, διότι σας θυμίζω ότι μιλούσαν για το επαχθές και επονείδιστο χρέος το οποίο θα έπρεπε να διαγραφεί μονομερώς ότι θα έπρεπε να γίνει μια διάσκεψη γι’ αυτό και σήμερα έρχεται στη θέση μας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να διαπραγματευτούμε παραμετρικές αλλαγές. Αλλαγές που όμως έχουμε συμφωνήσει στο Eurogroup του 2012. Δεν έχει προχωρήσει πέρα από αυτή την απόφαση. Μάλιστα η συμφωνία που έχει καταρχήν είναι χωρίς μείωση των επιτοκίων, με απλή επιμήκυνση, ενώ το 2012 μιλούσαμε και για μείωση των επιτοκίων. Εμείς θα είμαστε εκεί να στηρίξουμε στη διαπραγμάτευση για την απομείωση και την αναδιάρθρωση του χρέους. Είναι απολύτως αναγκαία γιατί όταν μειώνεται το ΑΕΠ υπάρχει πρόβλημα», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top