Κόντρα στη ΝΔ για το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσουν όσοι ψηφίσουν για αρχηγό

Αποφασίζει σήμερα η ΚΕΦΕ

Κόντρα στη ΝΔ για το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσουν όσοι ψηφίσουν για αρχηγό

​Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει στη ΝΔ για το αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλουν τα νέα μέλη που θα θελήσουν να ψηφίσουν στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος, θέμα το οποίο θα απασχολήσει και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία και συνεδριάζει εκ νέου σήμερα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων.

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει πολύ σοβαρούς τριγμούς μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, μιας και το ύψος του αντιτίμου θα καθορίσει τελικά και το εύρος της κοινωνικής βάσης που θα προσέλθει στις κάλπες.

Ο Β. Μεϊμαράκης έχει προτείνει τα νέα μέλη που θα εγγραφούν για να ψηφίσουν να καταβάλουν το αντίτιμο των 20 ευρώ, όμως με την πρόταση αυτή διαφωνούν και οι τρεις συνυποψήφιοί του, καθώς θεωρούν ότι αν υιοθετηθεί θα περιχαρακωθεί η διαδικασία σε μια κλειστή κομματική κάστα και δεν θα υπάρξει άνοιγμα στην κοινωνία.

Από την πλευρά του Α. Τζιτζικώστα σημειώνουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης επιμένει στην πρότασή του, κάνοντας λόγο για «περαστικούς» που θα ψηφίζουν, γνωρίζοντας ότι όσο ανοίγει η διαδικασία στην κοινωνία, δεν θα έχει το ίδιο προβάδισμα.

Τόσο ο Α. Τζιτζικώστας, όσο και οι Κ. Μητσοτάκης και Α. Γεωργιάδης συμφωνούν ότι το αντίτιμο θα πρέπει να είναι στα 2 ευρώ, τις τελικές αποφάσεις όμως θα τις λάβει σήμερα η ΚΕΦΕ, η οποία θα αποφασίσει ακόμα για τον αριθμό των εκλογικών κέντρων που θα δημιουργηθούν, αλλά και για τους καταλόγους των μελών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top