Μεταρρυθμίσεις και αναδιάρθρωση χρέους οι όροι για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Το μήνυμα της Λαγκάρντ σε Τσακαλώτο και Ευρωπαίους

​Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, στο περιθώριο της συνόδου του Ταμείου που πραγματοποιήθηκε στη Λίμα του Περού.

Η κα Λαγκάρντ, διεμήνυσε με τον πιο σαφή τρόπο προς τον Έλληνα υπουργό πως χωρίς μεταρρυθμίσεις, αλλά και χωρίς αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το Ταμείο δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΝΤ μετά τη συνάντηση Λαγκάρντ – Τσακαλώτου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τη διευθύντρια του Ταμείου για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Η κα Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για την προώθηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αρκεί βέβαια να ξεκινήσει σύντομα και η συζήτηση με τους Ευρωπαίους για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Νωρίτερα, ο κ. Τσακαλώτος είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι η Κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί εγκαίρως η πρώτη αξιολόγηση και να προχωρήσει έτσι και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top