Νίκος Φίλης: Ο χωρισμός Εκκλησίας-κράτους θα αποδειχθεί χρήσιμος για όλους

Κατά της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά «άλλο ιδιωτικό σχολείο και άλλο φροντιστήριο»

Νίκος Φίλης: Ο χωρισμός Εκκλησίας-κράτους θα αποδειχθεί χρήσιμος για όλους
Υπέρ του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας τάσσεται με συνέντευξή του στην Real News, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. «Πιστεύω ότι ο χωρισμός εκκλησίας-κράτους θα αποδειχθεί χρήσιμος και για τα δύο μέρη, καθώς επίσης και επωφελής για τον λαό. Με διάλογο χωρίς αφορισμούς, αλλά με σεβασμό των διακριτών ρόλων, μπορούμε να διευκρινίσουμε τη νέα σχέση Εκκλησίας-κράτους, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Διάλογος λοιπόν και όχι βιασύνες» επισημαίνει.

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών, ο κ. Φίλης ισχυρίζεται ότι «παλεύουμε για να καλύψουμε τα κενά των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν προέβλεψαν διορισμούς ούτε για να καλύψουν τις χιλιάδες θέσεις εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία χρόνια» . Ανέφερε ακόμα ότι παρά την οικονομική δυσπραγία διερευνάται η δυνατότητα διορισμού ενός αριθμού μονίμων μέσα στο 2016 και ότι η κυβέρνηση προχωρά για την τρέχουσα σχολική χρονιά σε 10% περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών σε σχέση με πέρυσι.

Για την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας υπενθυμίζει ότι η απόφαση είναι θέμα συνολικής κυβερνητικής πολιτικής και τονίζει : «Είναι ένα μέτρο που απομακρύνει την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό κανόνα. Ωστόσο, είναι άλλο πράγμα ο ΦΠΑ στον ιδιωτικό τομέα και άλλο στο συνοικιακό φροντιστήριο, το οποίο καλύπτει ανεπάρκειες του δημόσιου σχολείου».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top