Μέτρα-φωτιά στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση

Αύξηση στη φορολογία ακινήτων, ψαλίδι στα όρια συνταξιοδότησης και μεγάλα πρόστιμα

 Μέτρα-φωτιά στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση
Σε ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση δόθηκε το Σάββατο το βράδυ το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα, με αυτήν να λήγει την… Δευτέρα στις 9 το πρωί, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα, όπως δικαιολογήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών.

Το πολυνομοσχέδιο των 19 άρθρων, το οποίο υπογράφουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης, προβλέπει την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο 35% για υψηλότερα εισοδήματα.

Προβλέπει ακόμα την εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών διατάξεων που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και θέτουν σε εφαρμογή τα γενικά όρια ηλικίας που είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και το 67ο έτος με 15 ή περισσότερα χρόνια ασφάλισης.

Ο ρυθμίσεις για τις συντάξεις έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιουλίου.

Στα φορολογικά μέτρα προστίθεται ρήτρα για τη ρύθμιση των οφειλών η οποία προβλέπει ότι θα γίνεται ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη και όχι υποχρεωτικά σε 100 δόσεις, ενώ αυξάνονται στο 50% τα πρόστιμα για την μη απόδοση των παρακρατούμενων φόρων (ΦΜΥ και ΦΠΑ) και καθιερώνονται πιο αυστηρές ποινικές κυρώσεις για τους οφειλέτες.

Προτεραιότητα στις αποκρατικοποιήσεις φαίνεται ότι έχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς περιλαμβάνεται ειδικό άρθρο στο πολυνομοσχέδιο για την διαχείριση της εταιρείας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο: polynomosxedio.pdfpolynomosxedio.pdf.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top