Μητσοτάκης: «Θέλω μια ΝΔ χωρίς μητσοτακικούς, καραμανλικούς και σαμαρικούς»

Πρώτη ανάρτηση: 09/10/2015 21:00

Μητσοτάκης: «Θέλω μια ΝΔ χωρίς μητσοτακικούς, καραμανλικούς και σαμαρικούς»

«Πρέπει να ξαναγυρίσουμε πίσω στις καλές εποχές και να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη του απλού νεοδημοκράτη. Δεν πρέπει άλλο να συμβιβαστούμε με τη μετριότητα. Δεν το αξίζει η παράταξή μας. Θέλω να ξανακάνω τη ΝΔ μεγάλο κόμμα εξουσίας, κεντρικό διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική ομιλία του στον Ταύρο.

«Θέλω μια ΝΔ που δεν θα χωρίζεται σε σαμαρικούς, μητσοτακικούς, καραμανλικούς, μεϊμαρακικούς», είπε μεταξύ άλλων και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αυτή τη ΝΔ μπορούμε να την κάνουμε πράξη».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «πρέπει να αλλάξουμε όλοι μαζί τη ΝΔ». επισημαίνοντας παράλληλα ότι επιβάλλεται και αυτοκριτική καθώς «χάσαμε μέσα σε λίγα χρόνια πάνω από το 50% της εκλογικής μας δύναμης».

«Υπάρχει μια βαθιά διαχωριστική γραμμή μ��ταξύ κεντροδεξιάς και αριστεράς. Οι αξίες που θέλω να πρεσβεύει η παράταξή μας είναι δύο: Η αξία της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Δεν έχουμε μιλήσει αρκετά στην Ελλάδα για το τι σημαίνει ελευθερία. Για εμένα πάνω απ’ όλα σημαίνει ίσες ευκαιρίες, ότι η παράταξή μας πρέπει να δίνει τη δυνατότητα σε όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης ή οικονομικής δύναμης ή οικογενειακής δύναμης, να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την επιτυχία στη ζωή» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα ζητήσει θεσμοθέτηση θητείας για τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ πρότεινε «τα μέλη της ΝΔ να συναποφασίζουν για την επιλογή των βουλευτών στα ψηφοδέλτια».

«Δεν γίνεται ο νικητής πρόεδρος να διαγράφει τον ηττημένο. Όλοι οι υποψήφιοι να συμφωνήσουμε ότι θα στηρίξουμε το νικητή. Αυτό περιμένει ο κόσμος. Όλοι είμαστε στρατιώτες και ως στρατιώτες θα πορευτούμε όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα», υπογράμμισε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη, επισημαίνοντας πως ανάπτυξη σημαίνει «χαμηλοί φόροι, ρευστότητα και ανοιχτές τράπεζες».

«Ζητώ τη στήριξή σας, τη δύναμή σας να αλλάξουμε τη ΝΔ δραστικά. Και αλλάζοντας τη ΝΔ να αλλάξουμε και την Ελλάδα με μια υπερήφανη, μεγάλη κεντροδεξιά. Να είστε καλά και με τη στήριξή σας στις 22 του Νοέμβρη θα είμαστε νικητές», σημείωσε με έμφαση κλείνοντας την ομιλία του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top