Βαρβιτσιώτης: Τεράστιο λάθος του Μεϊμαράκη η επίσπευση της εκλογής

«Θα έπρεπε πρώτα η ΝΔ να συζητήσει για την ήττα»

Βαρβιτσιώτης: Τεράστιο λάθος του Μεϊμαράκη η επίσπευση της εκλογής

Αυστηρή κριτική στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη άσκησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

«Η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να συζητήσει σοβαρά πριν προσφύγει στον λαό για τον νέο αρχηγό. Θεωρώ ότι η επίσπευση αυτής της εκλογής, με τον τρόπο που την έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ήταν ένα τεράστιο λάθος» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο ίδιος τόνισε ότι έπρεπε πρώτα τα όργανα του κόμματος να συζητήσουν για την ήττα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου καθώς και «το γιατί έχουμε χάσει 4 φορές από τον κ. Τσίπρα τους τελευταίους 15 μήνες, γιατί έχουμε χάσει ζωντανά κομμάτια του εκλογικού σώματος, γιατί δεν περνάει ο λόγος μας ως ευρωπαϊκό και αναπτυξιακό κόμμα και μετά να δούμε ποιο�� αρχηγός, ποιο πρόσωπο, μπορεί να εκφράσει ακριβώς τη νέα εικόνα της Νέας Δημοκρατίας».

O κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τον φόβο ότι με τον τρόπο που διενεργείται η διαδικασία, δεν θα κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας για τη ΝΔ αλλά αντίθετα «θα ανοίξει ένας καινούργιος».

Όσον αφορά στον τρόπο εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που προσφύγαμε στη βάση το 2009 -καλώς ή κακώς-, όπου προσφύγαμε στον απλό Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλει να έρθει στη διαδικασία και με απλή εγγραφή να ψηφίσει, δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω. Θα ήταν, ουσιαστικά, σαν να γυρνάμε την πλάτη προς τους πολίτες, στους οποίους τελικά θα απευθυνθούμε. Αυτό το σύστημα -με το οποίο διαφωνώ, γιατί πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να αποφασίσει λίγο πιο συνεκτικά-, λειτουργεί σε άλλες χώρες, για παράδειγμα στην Αμερική, με ιδιαίτερη επιτυχία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top