Βερναδάκης: Θα παραμείνουν σε αργία οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

«Η αξιολόγηση δεν ταυτίζεται με απολύσεις στο Δημόσιο»

Θέση για το ζήτημα των επίορκων υπαλλήλων και την επιστροφή τους στο Δημόσιο πήρε ο Χριστόφορος Βερναδάκης σε συνεντεύξεις που έδωσε στην ΕΡΤ και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με τον υπουργό για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα παραμείνουν σε αργία οι δημόσιοι υπάλληλοι που βαρύνονται με κακουργηματικές πράξεις, ανεξάρτητα από το αν έχουν συνεδριάσει τα πειθαρχικά όργανα.

Ο ίδιος, προανήγγειλε βελτιώσεις στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων με έμφαση στις περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων και κακουργημάτων, ενώ ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση δεν θα σχετίζεται με απολύσεις στο Δημόσιο.

«Το Δημόσιο δεν χρειάζεται απολύσεις αλλά προσλήψεις» είπε ο κ. Βερναδάκης, επισημαίνοντας ότι η κινητικότητα θα είναι εθελοντική και θα λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας αλλά και τις προτιμήσεις των υπαλλήλων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι κενές θέσεις θα ανακοινώνονται online, ενώ προανήγγειλε προσλήψεις για την περίπτωση που δεν πληρωθούν με την κινητικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top