Ξυδάκης: H Ελλάδα πρέπει να έχει λόγο στις συνομιλίες Γιούνκερ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες

«Δεν τίθεται θέμα να ανοίξει ο Έβρος»

«Στη συζήτηση Γιούνκερ -Ερντογάν για τις προσφυγικές ροές θα πρέπει ασφαλώς να έχει λόγο και συμμετοχή η Ελλάδα» δήλωσε στο Web Radio του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτ��ς υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα πιστεύει πως «τα hotspots για υποδοχή και ταυτοποίηση των προσφύγων πρέπει να γίνουν στην Τουρκία και οι πρόσφυγες πρέπει να μπορούν να μοιραστούν στις χώρες υποδοχής, σύμφωνα με τις ποσοστώσεις».

«Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να μπαίνουν στη θάλασσα, γεγονός το οποίο έχει δύο κινδύνους, αφενός να πνιγούν και αφετέρου να ανθεί το δίκτυο της λαθραίας διακίνησης», είπε ο αναπληρωτής Υπουργός, διαψεύδοντας ότι η χώρα δέχεται πιέσεις να «ανοίξει» ο Έβρος.

«Δεν τίθεται θέμα να ανοίξει ο Έβρος», ανέφερε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την τοποθέτηση της Γερμανίδας ��αγκελαρίου υπέρ της αλλαγής της συνθήκης του Δουβλίνου, είπε ότι «είναι φυσικό να μας ενδιαφέρει μια προσαρμογή των συμφωνιών, γιατί η συμφωνία του Δουβλίνου έχει φανεί εν τοις πράγμασι ατελέσφορη».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top