Η Χ. Ταχιάου απαντά με νέο άρθρο: «Δεν είπα ότι δεν βγαίνω»

«Θέλουμε βουλευτές για να τους βρίζουμε»

Η Χ. Ταχιάου απαντά με νέο άρθρο: «Δεν είπα ότι δεν βγαίνω»

​Την απάντησή της στα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε μετά από άρθρο της, στο οποίο υποστήριζε ότι ένας βουλευτές δεν βγαίνει με 5.500 ευρώ, έδωσε η πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Χ. Ταχιάου, με νέο της άρθρο στο protagon.

«Διαδόθηκε ότι έγραψα ότι δεν βγαίνω οικονομικά. Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Απλώς αναρωτήθηκα εάν αυτός ο τρόπος είναι “πλουσιοπάροχος”», έγραψε η κα Ταχιάου και συνέχισε:

«Αν μη τι άλλο, από χθες κατάλαβα ποια είναι η χρησιμότητα των βουλευτών για μεγάλο μέρος των πολιτών. Ψηφίζονται και εκλέγονται όχι για να νομοθετούν, όχι για να ασκούν Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, όχι για να εκπροσωπούν τους πολίτες. Οι βουλευτές ψηφίζονται και εκλέγονται προκειμένου μεγάλο μέρος των πολιτών να μπορεί να τους βρίζει. Να εκτονώνεται με αυτόν τον τρόπο, με ένα “Εγώ σε ψηφίζω ρε, εγώ σε πληρώνω, θα σε ξεσκίσω και θα κάνεις και τούμπες άμα γουστάρω”».

Μάλιστα χαρακτήρισε κακεντρέχειες και βρισιές τα όσα άκουσε, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια δεν έβαλε υποψηφιότητα για να κάνει dolce vita και ότι δεν είναι διατεθειμένη να υποστεί εξευτελισμό για να μην χάσει κάποια προνόμια.

«Ασχολήθηκα με την πολιτική επειδή δεν πίστευα ότι το πολιτικό προσωπικό το οποίο μας οδήγησε σε αυτά τα χάλια μπορούσε να μας βγάλει από την κρίση. Νιώθοντας υπεύθυνος πολίτης, θέλησα η ίδια να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Η εκλογή μου δεν ήταν σε καμιά περίπτωση αυτοσκοπός. Ήταν το αποτέλεσμα μιας πορείας στην οποία προσπάθησα να κρατηθώ συνεπής. Το Ποτάμι είναι ο φορέας, ο οποίος με εξέφρασε, όπως και όλους τους άξιους και ικανούς που συνάντησα εκεί μέσα. Όσο αλλόκοτο και αν ακούγεται, δεν πήγαμε στη Βουλή για “τα προνόμια”, που λένε. Πήγαμε προκειμένου να υπηρετήσουμε το αξίωμα του βουλευτή», σημείωσε η κα Τ��χιάου και εξήγησε το σκεπτικό του προηγούμενου άρθρου της:

«Προσπάθησα να εξηγήσω τι σημαίνει πρακτικά να είσαι βουλευτής, να σε τιμά ο κόσμος με την ψήφο του προκειμένου να υπηρετήσεις ένα αξίωμα για το οποίο απαιτείται το μάξιμουμ των φυσικών, σωματικών, ψυχολογικών και ψυχικών δυνατοτήτων σου, καθώς και των ηθικών σου αντιστάσεων. Ο λαϊκισμός στον οποίον έχουμε διολισθήσει επιβάλλει το λιντσάρισμα των βουλευτών. Δυστυχώς, συντηρείται και από βουλευτές».

«Όσα περιέγραψα στο άρθρο μου είναι πραγματικά έξοδα λειτουργίας, κατά τη γνώμη μου απαραίτητα για όποιον βουλευτή παίρνει στα σοβαρά το αξίωμά του. Αυτά τα χρήματα διανέμονται σε δεκάδες ανθρώπους και μέσα που συντελούν στην άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων», συνέχισε η κα Ταχιάου και καταλήγοντας σημείωσε:

«Διαδόθηκε ότι έγραψα ότι δεν βγαίνω οικονομικά. Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Απλώς αναρωτήθηκα εάν αυτός ο τρόπος είναι “πλουσιοπάροχος”».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top