Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στο τραπέζι η εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα και το συνέδριο

Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

​Συνεδριάζει το απόγευμα στις 17:30 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, ώστε να ολοκληρωθεί η επεξεργασία της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο.

Η εισήγηση θα περιλαμβάνει την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τις προτάσεις για τον προγραμματισμό της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει του συνεδρίου που ενδέχεται να γίνει και νωρίτερα, τον Ιανουάριο και όχι την άνοιξη, όπως προτάθηκε αρχικά.

Η Κεντρική Επιτροπή είναι αυτή που θα αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου, προηγουμένως όμως θα εκλέξει Γενικό Γραμματέα και νέα Πολιτική Γραμματεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαβορί για τη θέση του Γενικού Γραμματέα είναι ο Παναγιώτης Ρήγας, ��νώ όπως τονίζουν στόχο του Α. Τσίπρα είναι να επανασυσπειρωθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι είναι πολύ πιθανόν τα μέλη του κόμματος που αποχώρησαν με τη διάσπαση να επιστρέψουν, αλλά αυτό προϋποθέτει πρόσκληση για κοινή δράση και σχέδιο κομματικής ανασυγκρότησης, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει και πάλι τη νέα γενιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top