Θεοδωράκης: Στα λίγα καλά «ναι», στα πολλά στραβά απέναντι

Παρουσίασε τις δικές του… προγραμματικές δηλώσεις

Για γραφικές πολιτικές προσεγγίσεις και ανεδαφικές προτάσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Στα λίγα καλά θα λέμε “ναι”, στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας» είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού, ο οποίος δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό: «Δεν σας εμπιστευόμαστε, έχουμε λόγους γιατί πολλά πράγματα που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δε τηρήθηκαν».

«Ακούγοντας τον πρωθυπουργό και ορισμένους εκ των υπουργών του, αναρωτήθηκα: Εκτός από συνθήματα και εκθέσεις ιδεών, έχουν να μας πουν κάτι άλλο οι νικητές των εκλογών;» είπε στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε τις δικές του… προγραμματικές δηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ποταμιού πρότεινε:

- Μικρότερο και πιο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα με 20 υπουργούς, κατάργηση των υφυπουργών και δραστική μείωση των αναπληρωτών υπουργών.

- Δραστική μείωση των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων από 78 στους μισούς

- Δημιουργία ενιαίας ΔΟΥ φυσικών προσώπων για όλη την Ελλάδα- Απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι €30.000 από τον ΦΠΑ

- Αποδέσμευση 1.000 εφοριακών και ένταξή τους στο κυνήγι της φοροδιαφυγής

- Επταετές σχέδιο καταπολέμησης της ανεργίας με δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας το έτος

- Κατανομή της ευρωπαϊκής βοήθειας στους αγρότες ανάλογα με τα στρέμματα και την καλλιέργεια

- Σύσταση επιτροπής που θα εκπονήσει σχέδιο για την αλλαγή του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και του εκλογικού νόμου